Kaç puanla Taktir veya Taşekkür alınır? Belge hesaplaması

Öğrenciler ve veliler okulların kapanmasına bir hafta kala taktir teşekkür hesaplaması yapmaya başladı. Karne notunu hesaplayanlar kaç puanla taktir veya teşekkür alınır? sorusunu sormaya başladı...

Kaç puanla Taktir veya Taşekkür alınır? Belge hesaplaması
Kaç puanla Taktir veya Taşekkür alınır? Belge hesaplaması
GİRİŞ 05.06.2017 09:53 GÜNCELLEME 05.06.2017 09:53

TAKTİR  VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra TC Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Artık okulların kapanmasına az bir süre kala, son sınav ve sözlü notları da yavaş yavaş E-okul’a yüklenmeye başladı. Karne alma heyecanı yaşayan milyonlarca öğrenci ise, takdir teşekkür belgesi alabilme hesaplamaları yapıyor. Peki karne notu kaç puan olunca taktir veya teşekkür alınıyor? İşte 2017 yılı itibariyle taktir ve teşekkür hesaplaması...

KAÇ PUANLA TAKDİR VEYA TEŞEKKÜR ALINIR?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

- 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

- 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesiyle ödüllendirir. Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere ise okulun iftihar listesinde yer verilir.

ONUR BELGESİ NEDİR? KİMLERE VERİLİR?

Onur belgesi ilköğretim ve lise öğrencilerine başarıları karşılığında verilen bir belgedir. Öğrenciler bu belgeyi sabırsızlıkla beklerler. Takdir ve teşekkür belgelerine göre onur belgesini almak çok daha zordur. Bu belgelerin aksine onur belgesini almak için sadece not da yetmez.

Okul müdürü tarafından onur belgesi verilecek öğrenciler özenle seçilir. Bu kişiler arkadaşlarıyla ve çevresiyle iletişimi iyi olan, derslere katılımı ve bölgesel yarışmalarda gösterdiği başarılarla dikkat çeken öğrencilerdir. Kültürel etkinlikler ve çeşitli yarışmalarda okulu temsil etmek onur belgesi almanın önünü açar. Böyle organizasyonlara katılmak ve okula derece getirmek onur belgesi almaya hak kazanmanızı sağlar.

Akademik anlamda fazla başarılı olmasanız bile alabileceğiniz belgelerden biri olan onur belgesi taktir belgesi almaktan daha büyük bir anlam taşımaktadır. Bu belgeyi alanların hayata hazır olduğu söylenebilir, çünkü hayat sadece not değildir.

Hem derslerinde başarılı olup hem de aktivitelere katılan öğrenciler ise üstün başarı belgesi alırlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır