Darbeci Albay'dan Ömer Halisdemir'e çirkin iftira!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın eski özel kalem müdürü Kurmay Albay Osman Kılıç savunma yaptı.

Darbeci Albay'dan Ömer Halisdemir'e çirkin iftira!
Darbeci Albay'dan Ömer Halisdemir'e çirkin iftira!
GİRİŞ 05.06.2017 12:35 GÜNCELLEME 05.06.2017 12:44
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın eski özel kalem müdürü  Kurmay Albay Osman Kılıç savunma yaptı. Kılıç savunmasında, Akıncı Üssü'nde bulunduğu sırada, Cumhurbaşkanına suikast davasında yargılanan eski Binbaşı Şükrü Seymen'e 'görev iptal' mesajını iletmesini söylediklerini iddia etti. 

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafında Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada, darbe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı oteli aradığı ve suikast girişimini organize etmekle suçlanan Gökhan Şahin Sönmezateş ve Şükrü Seymen ile sık sık konuştuğu iddia edelin Osman Kılıç savunma yaptı. 

ŞEHİT HALİSDEMİR İLGİLİ İDDİASI TEPKİ ÇEKTİ

Sanık Kılıç, darbeyi kimin yaptığı yönünde kendisine soru sorulacağını bildiğini belirterek, bunun 3 ayrı grup tarafından emir komuta zinciri içinde rütbeli ve rütbesiz TSK personelinin kullanıldığını iddia etti. Şehit Ömer Halisdemir'e, bildiklerini anlatmasın diye Semih Terzi'yi vurma emri verildiğini iddia eden sanık Kılıç, "Çocukları örgütün okullarında okuyan ve Bylock kullanıcısı olduğu iddia edilen şehit Ömer Halisdemir'in görevi tamamladıktan sonra öldürülmesi emri verildiği yönünde iddialar var" yönündeki ifadeleri üzerine salondan tepkiler yükseldi.

Müşteki avukatların duruma tepki gösterirken Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, "Ölmüş insanların arkasından bari konuşmayın. Kim dedi sana bunları, kim iddia etti" şeklinde soru yöneltti. Sınık Kılıç ise Ömer Halisdemir'le birlikte görev yaptıklarını, sevdiği bir astsubay olduğumu belirterek, "Başkanım benim amacım maddi gerçeklerin ortaya çıkartılması. Bana bunları sorgum sırasında savcı söyledi. Savcı Halisdemir'i sordu. Ömer'i tanıyor musun? 'Bylock kullanıyor mu? Cemaatçi olabilir mi? diye sordu" iddiasında bulundu. 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 29
  • höhöhhöhö 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi de Halisdemir i karalamaya çalış, sizi kalbinizden vuran kahraman. Yıllarca ihanet için yaptığınız çabayı, hoca efendi dediğiniz adamın haşaşi şeyhin den farksız olduğunu ortaya çıkaran insanlara iftira atarsınız tabi.
    Cevapla
  • ka akıl 6 yıl önce Şikayet Et
    bu hükümet sizi paşa paşa besleyeceğine daltonlar gibi elbise giydirseydi böyle konuşmazdınız
    Cevapla
  • yavan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu fetöcüler ne sereften yoksun mahluklar yahu! resmen milletin gönlünde 15 temmuzun sembol kahramanı ömer halis demiri yıpratmak için ne derin yalanlar iftiralar atıyorlar böyle! bunlar hep maksatlı ve bir amaç güden taktikler. bu taktiklerin bir kurgulayıcısı var. bu mahkumları bu kurgulayanların ulasamadığı bir duruma sokmadıkça kendilerine söylenen tiyatro rolünü oynamaya devam edecekler! milletimizin kahraman durusunu sabote etmekten başka bir işe yarıyormu bu duruşmalar? bu saçma delisi ifadelerin özellikle dışarı çıkarılması da bir taktik mi?
    Cevapla
  • Şaban 6 yıl önce Şikayet Et
    Şehidimiz Ömer HALİSDEMİ'e kurban ol haysiyetsiz mahluk. Onun kesip attığı tırnak olamazsınız Vatan Hainleri.
    Cevapla
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş fazlasıyla uzadığından dolayı bunlar Türk milletiyle alay edercesine savunma yapıyorlar. Biran önce fişini çekin hainlerin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı