Ege'de deprem! İstanbul ve İzmir sallandı!

Merkezi İzmir'in Karaburun ilçesi olan büyük bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale'yi salladı.

GİRİŞ 12.06.2017 15:30 GÜNCELLEME 12.06.2017 17:06
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Ege Denizi'nde 6.3 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Marmara ve Ege'de hissedilen İzmir, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ gibi pek çok ilde paniğe neden oldu. İlk gelen bilgilere göre depremin merkez üssü İzmir açıkları. Depremin merkez üssü İzmir'e 84 kilometre, Midilli'ye 38 kilometre uzaklıkta. Sarsıntı nedeniyle büyük panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokaklara attı. 

20'DEN FAZLA ARTÇI

Depremin ardından 4.9 şiddetinde iki artçı deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre ilk depremin ardından 20'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi. 

İzmir Valisi, şu ana kadar kendilerine ulaşan bir can kaybı olmadığını duyurdu. Çalışmalar devam ediyor.

KANDİLLİ: 6.3 ŞİDDETİNDE

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada depremin Ege Denizi'nde 6.3 büyüklüğünde olduğu bildirildi. 

Kandilli Rasathanesi Ege'deki depremin büyüklüğünü 6.0 olarak revize etti

Depremde can kaybı var mı? İlk açıklama geldi...

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre saat 15.28'de, merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesinin 22,98 kilometre açığı olan 6,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 6,96 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

AFAD: CAN KAYBI YOK

İstanbul, İzmir, Balıkesir, Manisa ve Çanakkale illeri ile yapılan görüşmelerde, depremin hissedildiği ancak can ve mal kaybına yönelik henüz bir ihbar ulaşmadığı bilgisi alınmıştır.

DEPREMİN EN ÇOK HİSSEDİLDİĞİ YER

Depremin en çok hissedildiği yer olan İzmir Dikili, Karaburun, Foça, Aliağa ilçelerinde İzmir Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden ekipler keşif çalışmalarına başlamıştır. 

DEPREM UZMANI'NDAN AÇIKLAMA

Deprem uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, depremle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: 

Düşey bir hareketi ifade ediyor. Ege'nin klasik depremlerindendir bu düşey hareket.

YORUMLAR 134
  • mermus 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın işidir...
    Cevapla
  • İZZET 6 yıl önce Şikayet Et
    2-) Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için Oruç,sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılındı. (Bakara Suresi 183)
    Cevapla
  • muallim53 6 yıl önce Şikayet Et
    Her şey Allah'tandır. ''Başınıza gelen musibetler ellerinizle yaptıklarınızdandır , çoğunu da Allah affediyor, aksi halde altında helak olursunuz.'' (Şura:30)
    Cevapla
  • Hayrettin pasa 6 yıl önce Şikayet Et
    Hic bir musluman bir muslumanin acisina sevinemez lakin muslumanim deyip muslumanlari hakir gorenler icin sozum yok malesef bir sakalli cubbeli kimse izmirin sokaklarinda horlanmadan gezemez hosgorulu dahi olsa lafsiz gecmez mevlam iyilerin hurmetine hicbir yere bela vermesin ins.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Söylemişsin ya İzmirliler hoşgörüsüz diye. Sanki izmiri yunan verdi bunlara. Oraları tertemiz müslüman Çaka bey fethetti. Bu millet İzmiri kanını döküp şehitlik merbesi kazanarak aldı.
    Cevapla
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    Izmirde oruc orani %2 bu gercek
    Cevapla
  • muallim53 6 yıl önce Şikayet Et
    Okadar da değil canım, en az %60 'ı tutuyordur. Konuşmaya sıra gelince %99'u Müslümanım diyen bir toplumu günahıyla sevabıyla yargılayacak olan Allah(cc) dır. Bize kalan ehliyetli(diploma) , emniyetli, şahsiyetli bireylerin oluşturduğu bir toplum içinde yaşamak özlemidir vesselam...
    Cevapla
  • Kuran 6 yıl önce Şikayet Et
    Orucunla gösteriş mi yapıyorsun? Senin orucun neyi düzeltiyor ne işe yarıyor söylesene? Kur'an ın müslümanlığından öyle uzaksınız ki...size bakınca cahiliye dönemi gözlerimin önüne geliyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çamlıca Camisi'nin açılışının 5'inci  yılı! Dünyanın her noktasından ziyaretçi alıyor....
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak