ABD Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Cumhurbaşkanı'nın korumalarını tutuklama kararı protesto edildi.

ABD Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı
ABD Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı
GİRİŞ 15.06.2017 22:49 GÜNCELLEME 16.06.2017 00:04
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Cumhurbaşkanı'nın korumalarını tutuklama kararı protesto edildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama;

"Washington Büyükelçiliğimiz ikametgâhının önünde 16 Mayıs tarihinde yaşanan olaydan ötürü ABD makamlarının bazı vatandaşlarımız ile Sayın Cumhurbaşkanımızın güvenlik personelinden bazıları hakkında tutuklama kararı aldığının öğrenilmesi üzerine, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Sayın Müsteşarımız tarafından Bakanlığımıza davet edilmiştir. 

Erdoğan'dan ABD'ye koruma tepkisi

ABD makamları tarafından alınan bu kararın yanlış, yanlı ve hukuki dayanaktan yoksun olduğu, Washington Büyükelçiliğimiz önünde yaşanan arbedenin yerel güvenlik makamlarının gerekli önlemleri almamalarından kaynaklandığı, ABD’nin benzer üst düzeyli ziyaretlerde mutat olarak aldığı tedbirler bu defa da aynen uygulanmış olsaydı bu sorunun yaşanmayacağı, dolayısıyla da yaşananlardan vatandaşlarımızın sorumlu tutulamayacağı ABD Büyükelçisine iletilmiştir. 

Sözde protestocuların, terör örgütü bayrak ve sembolleriyle Washington Büyükelçiliğimiz ikametgâhına birkaç metre yaklaşmasına ve masum vatandaşlara saldırmalarına ABD makamlarınca gözyumulmasının ve ayrıca, Büyükelçilik kançılaryası önünde Sayın Bakanımızın korumalarına saldıran Amerikan güvenlik yetkililerine de hiçbir işlem yapılmamasının asgari bir adalet anlayışıyla bağdaştırılamayacağı da ABD Büyükelçisine bildirilmiştir. 

Tarafsız ve bağımsız bir soruşturmanın sonucu olmadığı açıkça görülen bu kararın kabul edilemez olduğu ABD Büyükelçisine vurgulanmıştır. "

YORUMLAR 76
  • Fikret Demir 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd incirlikten çıkarılsın. Elcilikleri kapatılsın. Delilleriyle dünyada ki tüm ülkelere terörist gibi girdiği açıklanıp terör devleti olarak dünyaya reklam edilsin. En kolayı bu. Onlar savunma yapsın. Amerika yöneticileri hakkında yakalama kararı çıkarılsın. İlk suçlama da 19 Trilyon usd yi körfez ülkelerine ödeteceğiz tehdidi olsun. Sonra Irak,Afganistan gibi ülkelerde her bir öldürülen insan için ayrı ayrı yargılansınlar.
    Cevapla
  • f.b. 6 yıl önce Şikayet Et
    kahrol abd
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu dayak abd ninde zoruna gitmişti bö5le bişi yaptılar bizde karşı dabçva açabiliriz abd ye...
    Cevapla
  • yanki go home 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin eskiden beri yaptığı hainlikler ve kalleşliklerin en sonuncusu bu oldu Türkiye olarak bu karar üzerine hemen nato ile alakası olmayan incirlik üstündeki abd askerleri başta tüm nato askerlerine kapatalım hemen üstten çıkaralım usa yanki go home usa yanki go away almanlar gitti yüzsüz abd lileride biz defedelim abd başta nato askerleri defolup gitsinler
    Cevapla
  • aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde görevini yapmayan o abd polisleri için yakalama kararı çıkaralım kısas
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler