'95 kişi işkenceyle katledildi'

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Beşşar Esed rejimi ve terör örgütlerinin Suriye'de bu yılın ilk yarısında en az 95 kişiyi işkence yaparak katlettiğini bildirdi.

'95 kişi işkenceyle katledildi'
'95 kişi işkenceyle katledildi'
GİRİŞ 02.07.2017 18:34 GÜNCELLEME 03.07.2017 15:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

SNHR, Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaşta, 2017'nin ilk altı ayında işkence edilerek öldürülen kişilere ilişkin rapor yayımladı.

Raporda, başta rejim güçleri ve terör örgü PKK/PYD tarafından yapılmak üzere işkence sonucunda en az 108 kişinin hayata gözlerini yumduğu ifade edildi.

SNHR raporunda, "2017 yılının ilk yarısında, Suriye rejimi (ordu, güvenlik güçleri, yerli milisler ve yabancı Şii milisler) en az 95 kişiyi işkence yaparak öldürdü." ifadesine yer verildi.

Terör örgütü PKK/PYD'nin sivillere yönelik işkencelerini artırdığına işaret edilen raporda, örgütün 6 ay içerisinde ülkenin farklı bölgelerinde en az 5 kişiyi işkence ederek katlettiği belirtildi.

12 BİN 920 OLARAK AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan SNHR, önceki gün yayımladığı raporda, Mart 2011-Haziran 2017'de rejimin 161'i çocuk, 41'i kadın toplam 12 bin 920 kişiyi işkence ederek katlettiğini bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Çevik 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahin adaletinde terazi asla şaşmaz ama maalesef ki insanların adalet anlayışı artık kendi menfaatleri doğrultusunda işliyor !
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Vaybe... İşkence haa!
    Cevapla
  • Reality 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberleri okudukca Allaha dine adalete olan inancımı kaybediyorum
    Cevapla
  • İstanbul-18 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah insana hür irade vermiş, bu dünyada mühlet vermiş. Dünya bir imtihan yeridir, burada o vahşetler ile herkes sınanır, kimi cehennemi kazanır kimi ise cenneti kazanır. Dünya sadece bu taraftan ibaret olsa idi doğru haksızlık ama ebedi bir alemde ebedi bir hayatta herkes hak ettiği gibi muamele görecek ise mesele yok. Belki de o işkenceler ile ölen Masumlar cenneti kazandıklarını görünce işkence ile öldürüldüklerine bin şükredecekler. Sen dini diyaneti sorgulayacağına İMANINI KUVVETLENDİRMEYE çalış, bak ozaman o Masumlar için ne kadar çok şey yapabileceğini anlarsın.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın şeytan bize öyle vesvese veriyor ama ne diyor ayet sakın zalimlerin zulmünden bizi habersiz sanma onların azabını gözlerin dehşetle bakakalacağı güne erteledik.
    Cevapla
  • Ağrılı 6 yıl önce Şikayet Et
    Hâşâ de be adam inancı tam olanlar için böyle yanlış düşünce ve yanlış yorum olabilir mi? Yüce Allah'ın adaletini sorgulamak kimin haddine Yüce Allah c.c. adaleti biz aciz kullarına bırakmış doğruyu ve yanlışı ayırt etme iradesi vermiş ve en önemlisi sabır ve kaçınılmaz bir son vermiş yani ÖLÜM işkence çekenin, işkence çektirenden alacağı intikamın ölçüsünü ve o adaletin ölçüsünü bizim küçük beyinlerimiz almaz saçma sapan sözler sarfetme hâşâ küfre girersin
    Cevapla
  • Cafer 6 yıl önce Şikayet Et
    hukumetlerin adaletine benim de inancim kayboluyor.Ama bu olaylardan sonra dogruyu yanlisi ayir edebildikten sonra Rabime olan inancim sadece cogaliyor.Rabim hidayet versin.
    Cevapla
  • TALHA 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaç tane 95 acaba ?
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sivil örgüt İngiltereden haber yapıyor.Kime hizmet ettiği belli olan bu örgütün muhaliflerin şehit ettiği sivilleri haber vermesini beklemiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi