Kaynak: Kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, mültecilerin karıştığı gerginliklerle ilgili sağduyu çağrısı yaparak, “Hoşgörü ve tahammülü elden bırakmayalım” dedi.

Kaynak: Kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur
Kaynak: Kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur
GİRİŞ 05.07.2017 06:52 GÜNCELLEME 05.07.2017 06:54
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Kaynak, “Son zamanlarda Suriyelilere karşı bir toplumsal tepki oluşmaya başladığını görüyoruz. Toplumumuzun hassasiyetini anlıyoruz. Bizim örfümüze, geleneğimize ve yasalarımıza aykırı hiç kimsenin bir faaliyette bulunması asla kabul edilemez.

Çağrım şudur: Bu insanların geçici süre Türkiye’de olduklarını ve Türkiye’nin geleneklerine uygun olarak ev sahipliği ve büyük fedakârlıklar yaptığını unutmamalıyız.

3 milyon 50 bin kişinin içinde elbette suç işleyenler var. Ancak Suriyelilerin suç işleme oranı, bizim kendi vatandaşlarımızın daha düşüktür. Suriye’de güvenli bölgeler oluştukça kendi topraklarına dönerler" dedi.

FABRİKALARIMIZ DURUR: 

Türkiye 3 milyon insanı beşeri sermaye olarak da görmelidir. 3 milyon insan içinde yüksek tahsilliler, uzmanlar var. Şu anda Kahramanmaraş’ta, Adana’da, Osmaniye’de, Gaziantep’te hatta Ankara’da Ostim’de birçok ilde eğer Suriyeliler olmazsa düz işçilik yapan yok. Fabrikalarımız durur.

SAVAŞAMAZLAR: 

Şunu duyuyoruz; ‘Bizim askerimiz gidip orada şehit oluyor. Bunlar burada vakit geçiriyorlar.’ Doğrudur ancak yeterli değil. 20 ile 45 yaş arasında herkes savaşabilir ama hiçbiri savaşçı değildir. Savaşçı olabilmesi için eğitilmeleri, donatılmaları lazım. Bunu Türkiye’nin tek başına yapması doğru da değil mümkün de değil. Türkiye bu işe sadece insani bakmaktadır. Türkiye’de 1 milyon 200 bin civarında yardıma muhtaç Suriyeli kadın var. İnsanları görmezlikten gelemeyiz.

BOMBALARDAN KAÇTILAR:

Çağrım şudur: Bu insanların geçici süre Türkiye’de olduklarını ve Türkiye’nin geleneklerine uygun olarak ev sahipliği ve büyük fedakârlıklar yaptığını unutmamalıyız. Bu meselede halkımız kendiliğinden bir tepki ortaya koymamalıdır. Türkiye topraklarında hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü olamaz.Vatandaşlarımız suç işlediği hususunda bir kanaate sahip olursa onu kolluk güçlerimize bildirmeliler ve yargılanmalarının önünü açmalılar.”

TOPLUMSAL KIŞKIRTMA

Açık olarak toplumsal bir kışkırtma olduğunu söyleyebilirim. Provokasyon var. Bu kışkırtmalar, insanları meydana çağırmalar. Önceki gün Ankara Yenimahalle’deki hadise öyle oldu. Çok farklı sosyal medya hesaplarından çağrılar yapıldı. Bu da provokasyon olduğunu gösteriyor. Emniyet siber suçlarla mücadele birimi çalışıyor. Bunlar dışarıdan, provoke edilen, kışkırtılan kötü niyetli girişimler.” 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 171
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Oyun hep aynı;sağcı solcu,alevi - sünni , türk-kürt söylemleri ile birbirimize düşürdüler şimdide de suriyeli kardeşlerimiz üzerinden aynı oyunu farklı bir senaryo ile önümüze koyuyolar ve malesef bu oyuna gelenlerimiz var yazık aynı tuzağa tekrar düşmeyelim. müslüman müslümanın kardeşidir, bizlere kardeşlerimize arkamızı dönmemiz birbirimize düşmemiz için uğraşılıyor. oyunlarını bozup kardeşlerimize sahip çıkalım.
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler üzerinden kışkırtıcılık yapanlar tutuklansınlar.Öyle kuru açıklamalar yetmiyor.Suriyelilere tanınan haklar kendi vatandaşlarımıza da sağlanmalı.Vergiden muaf işler,kira yardımı,maaş,dilencilik,... bunlar halk nezdinde tahrik sebebi oluşturuyor.
    Cevapla
  • Samet Türkoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    İstihdam edilen her Suriyeli bir Türk vatandaşının yerine edilmektedir. Fabrikalarda çok Suriyeli çalışıyor=Çok Türk işinden oldu.
    Cevapla
  • kanka 6 yıl önce Şikayet Et
    sagduyulu olun ben almanyada yasiyorum türkiye yi bilerek karistirmaya calisiyorlar türkiye elden giderse bizim halimiz vahim olur biz gurbetcileri nolacagiz bizi bir gün bile yasatmazlar
    Cevapla
  • kartall 6 yıl önce Şikayet Et
    suçlu olanın cezasını verirsin,tutupta bunu genele yaymak insani değildir.güneyimizde abd israil kürt devleti kurmakta.içerde fetösüydü pkksıydı ve siyasi uzantıları,dışarıda topyekün bir saldırı altındayken bırakın provakasyonlara alet olmayı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?