Halisdemir'in eşi başvurdu! Tescil edildi

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir tarafından yapılan başvuru üzerine şehidin ismi, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi

Halisdemir'in eşi başvurdu! Tescil edildi
Halisdemir'in eşi başvurdu! Tescil edildi
GİRİŞ 05.07.2017 13:41 GÜNCELLEME 05.07.2017 13:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir tarafından yapılan başvuru üzerine şehidin ismi, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.

Balıkesir ve Çanakkale'de faaliyet gösteren Batu Patent'in kurucu ortağı ve avukatı Onur Turgut, yaptığı açıklamada, şehit Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir'in şehidin ismi üzerinden kazanç sağlamaya çalışan kötü niyetli kişilere engel olmak amacıyla onun ismini marka olarak tescil ettirmek için müracaat ettiğini söyledi.

Bu konuda firma olarak Hatice Hanım'a destek sağladıklarını belirten Turgut, "Tescil işlemini tamamlamanın ve şehidimizin büyük fedakarlığına karşılık bizlere düşenden az bir kısmını bu tescil işlemi ile yerine getirmenin huzurunu yaşamaktayız." dedi.

Tescil sürecinde desteklerini esirgemeyen ve süreci yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Turgut, "Kahraman şehidimiz Halisdemir'in eşine marka tescil belgesini Ankara'da elden teslim ettik. Özel Kuvvetler Komutanlığınca bize de hatıra olarak protokol plaketi hediye edildi. Özel Kuvvetler Komutanlığının şirketimizi plaketle ödüllendirmesi bizleri ayrıca gururlandırdı." diye konuştu.

ŞEHİDİN ÜZERİNDEN MADDİ KAZANÇ ELDE ETMEK İSTEYENLERE YAPTIRIM

Batu Patent Müdürü Çağdaş Bağmeşli de şehit Ömer Halisdemir'in adının savunma sanayisinden, kara, deniz ve hava lojistik hizmetlerine, medya yayıncılığından finansal hizmetlere, bilimsel ve sınai incelemeden, eğitim öğretim alanına, hukuki hizmetlerden mühendislik hizmetlerine, tıbbi alandan enerjiye kadar birçok sektörde tescillendiğini söyledi.

"Türk Patent ve Marka Kurumunun Ömer Halisdemir'in adını tescillemesiyle artık şehidimiz üzerinden kötü niyetle maddi kazanç elde etmek isteyenler için hukuki ve cezai yaptırımlar söz konusu olacaktır. Devletimiz şehidine sahip çıkmış, ailesini ve ismini bu tescil ile koruma altına almıştır." değerlendirmesinde bulunan Bağmeşeli, tarihe geçmiş böyle sembol bir kişinin adının yaşatılması ve marka olarak da korunmasının Türkiye için önem arz ettiğini kaydetti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Dadaştan 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bu vatan için canlarını feda ettiler. Onu asla unutmayacağız. Mekanı cennet olsun...
    Cevapla
  • Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni doğan oğlumun adı Ömer halis.. patent ücreti olarak inşaallah oda asker olacak oda bordo bereli olup hakkıni verecek...
    Cevapla
  • Aşağılayan 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun gelin hanım. Sen yapmasaydın bunu ben yapacaktım.
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Mekanı Cennet olsun. Bu Vatan ona minnettar. Bu Millet bu BÜYÜK KAHRAMANI asla unutmayacak. Toprağına kurban olurum. Allah gani gani rahmet etsin. Peygamber efendimize komşu olsun İnşallah... Saygı ve Rahmetle anıyorum bu Yiğit Büyük Vatan Kahramanımızı.
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Asım’ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek. Şuheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar... O, rukü olmasa, dünyaya eğilmez başlar, Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid’i... Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makber’i kimler kazsın? “Gömelim gel seni tarihe”desem, sığmazsın. MEHMET AKİF ERSOY
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"