İstanbul'da 5 günlük hava durumu! Yağmur devam edecek mi?

Dün gece saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış tüm İstanbul’u etkisi altına aldı. Peki, yağmur ne zamana kadar sürecek? İşte, beş günlük hava tahminleri

GİRİŞ 19.07.2017 10:53 GÜNCELLEME 19.07.2017 10:53

Meteorolojinin dün yaptığı gök gürültülü sağanak yağış uyarısına rağmen İstanbullular bu kadarını beklemiyordu. Gece saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak yağış sabaha kadar etkisini artırdı. İşlerine gitmek için yola çıkan İstanbullular dev su birikintileriyle karşılaştı, uzun araç kuyrukları oluştu, metro istasyonlarını su bastı. 

SAĞANAK YAĞMUR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Dün gece saatleri ve bugün sabah saatlerinde İstanbul’u etkisi altına alan gök gürültülü sağanak yağış ve fırtınanın bugün akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Yağmur yarın da şiddetini azaltarak devam edecek. Çarşamba günü etkisini yitirecek yağmur yerine İstanbulluları parçalı bulutlu bir hava bekliyor. Meteoroloji’den gelen tahminlerine göre İstanbul’da 5 günlük hava durumu; 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise Twitter'dan İstanbullulara; "İstanbul serin ve yağışlı havanın etkisi altında. Fırtına şeklindeki yağışlar SEL ve SU BASKINLARINA neden olabilir." şeklinde bir uyarı da bulunmuştu. AKOM tekraren yaptığı açıklamasında, fırtına şeklinde esebilecek rüzgâr nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesine karşı tedbirli olunmasını istedi.

hava-durumı

İstanbul Valiliği “özel araçlarınızla dışarıya çıkmayın” uyarısı yaptı.

İstanbul Valiliğinden saat 10.00’da “Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur.” Açıklamasında bulundu.

Metro İstasyonlarını su bastı.

Atatürk Havalimanı-Aksaray ve Taksim-Osmanbey metrosunda bazı metro istasyonlarını su bastı. Atatürk Havalimanı metrosu Bakırköy İstasyonuna kadar sefer yapıyor. 
Avrasya Tüneli trafiğe kapatıldı.

Yoğun su altında kalan Avrasya Tüneli’nin Anadolu-Avrupa yönü trafiğe kapatıldı.
Boğaz gemi trafiğine kapatıldı.

Sağanak yağmur ve puslu havanın görüş mesafesini olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle İstanbul boğazı 08.30 itibariyle gemi trafiğine kapatıldı. 

Uçaklar rötar yaptı.

Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı’nda sağanak ve fırtına uçakların rötarlı sefer yapmasına neden oldu. Bazı uçaklar diğer şehirlerdeki havalimanlarına yönlendiriliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı