Türkiye sınırında şok 'gizli üs' iddiası!

Alman Bild gazetesinin haberine göre ABD, Suriye iç savaşına daha büyük bir müdahale için yoğun hazırlık yapıyor.

Türkiye sınırında şok 'gizli üs' iddiası!
Türkiye sınırında şok 'gizli üs' iddiası!
GİRİŞ 19.07.2017 13:30 GÜNCELLEME 19.07.2017 13:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Gazete uydu görüntülerinde ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kobani yakınlarında gizli bir hava üssünü ortaya çıkardı. Askeri havaalanı 235 futbol sahası büyüklüğünde, toplamda ise 1.9 kilometre kare.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu SDG'nin DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü gazeteye gizli askeri havaalanıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu üssün koalisyonu desteklemek amacıyla lojistik merkezi olarak planlandığını belirten sözcü aynı zamanda bu havaalanına C-130 ve C-17 tipi taşıma uçaklarının, C-17 “Globemaster”  jet uçaklarının da iniş yapabileceğini söyledi.

Alman Bild gazetesinin yayınladığı fotoğrafın sağ kısmında, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait C-130 Hercules uçaklarının konuşlandığı alan gözüküyor. 

Adı açıklanmayan sözcü gazeteye ABD'nin Kürtleri Esad ve Türkiye'ye karşı uzun süre müdafaa etmek için hazırlık yaptığını savundu. Bild Gazetesi bu gizli askeri havaalanının bulunduğu bölgenin çok gizli tutulduğunu, online haritalarda görünmediğini belirtti ve bu fotoğrafları uydu fotoğrafları pazarlayan TerraServer şirketinden satın aldıklarını yazdı. 

 

YORUMLAR 12
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sağır sultan bile duyduğunu açıklıyor. Onların uçakları hava alanına inerse bizim bombalarda inebilir.
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    en kısa zamanda afrın munbıc alınmalı acıl ve acıl olmalı orada kurulan ustler dolduruluyor doldugunda artık ermenıstandan ısraıle uzanan ıkıncı bır ısraıle kapı aralanıcak dunya savasıda cıksa o bolge en kısa zamanda ele gecırılmelı dunyanın cıglıkları degıl ıslamın ne duruma dusucegı dusnulmelı bu gece hatta bu saatte dalınmalı ne kadar gecıkırsek o kadar cok sehıt verıcez zorlanıcaz ve artık abd oraya tasındıgında buyuk bır super gucle karsı karsıya kalıcaz cesaretınızı toplayın ve dalın en azından munbıc ve afrın alınmalı kobanı ve telabyat sonra ama afrın munbıc cok acıl dalınmalı
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar sınırda bır devlet kuruluyor farkındamısınız bılmıyorum ama bu kurt devletıde degıl ermenıstandan baslayıp ta israile kadar uzanıcak bır devlet once yanına alıyorlar sonrta ust taraftan ve ısrallede onu bırlestırecekler abd ab ne derse desın cok gec olmadan hatta sımdı dalalım ıkıncı bır ısraıl ıslamın bıtısı olacaktır baskanım eğer batının gızlı ajanı degılse en kısa zamanda olaya dalması gerekecek hatta bu saaattte buyuk ucaklarla buyuk sılahlar gelmeden bıtmelı bu ıs
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki biz bilmiyoruz orada us oldugunu
    Cevapla
  • yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    abd Türkiye ile savaşa hazırlanıyor.. karizmasını çizdirecek kendi bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"