Meşhur Zigana Tüneli'nin hayrete düşüren özelliği

Zigana Dağı geçidinde 30 yıldır hizmet veren bin 702 metre uzunluğundaki Zigana Tüneli’nin iç aydınlatmasının Türkiye’de başka bir örneği yok.

Meşhur Zigana Tüneli'nin hayrete düşüren özelliği
Meşhur Zigana Tüneli'nin hayrete düşüren özelliği
GİRİŞ 29.07.2017 13:16 GÜNCELLEME 29.07.2017 14:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Antik çağlardan beri ticaret yolları üzerindeki en önemli geçitlerden olan Zigana Dağı geçidinde 1987 yılında dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal tarafından hizmete açılan Zigana Tüneli’nin iç aydınlatması tünelin Gümüşhane girişinden yarıya kadar Gümüşhane Çoruh EDAŞ, yarıdan sonrası Trabzon EDAŞ tarafından aydınlatılıyor. Tünelin her iki ucunda da kurulu bulunan ayrı trafolardan beslenen elektrikle aydınlatılan tünel, bazı günler meydana gelen arızalar nedeniyle yarısı aydınlık yarısı da karanlık duruma düşebiliyor.

Aydınlatma ve bakım işlemlerinin Karayolları tarafından yapıldığı tünelde harcanan elektriğin faturaları da Gümüşhane ve Trabzon’daki kurumlara ayrı ayrı ödeniyor.

Yolu kullanan sürücüler durumu ’ilginç’ olarak nitelendirirken, sık sık yolu kullanan Adnan Aydın, "Tünelde bazı zamanlar lambaların yarısı yanık oluyor. Biz bunu sorduğumuzda elektriğin tünelin yarısına kadar Gümüşhane’den diğer yarısının da Trabzon’dan verildiğini söylediler. Bu olay oldukça ilginç bir olay" dedi.

''AYRI TRAFOLARDAN ENERJİLENDİRİLİYOR''

Gümüşhane Çoruh EDAŞ İl Müdürü Fatih Balta ise 1987 yılından beri hizmet veren Zigana Tüneli’nde inşaatın çift taraflı başlaması nedeniyle enerji temininin de o zamandan beri çift taraflı olarak sağlandığını belirterek, "Tünel bittikten sonra da aynı şekilde aydınlatma sistemi çift taraflı olarak tesis edilmiş ve halen o şekilde devam ediyor. Tünelin her iki ucu da ayrı trafolardan enerjilendiriliyor. Aydınlatma sorumluluğu Karayollarında. Trabzon ve Gümüşhane birçok konuda olduğu gibi Zigana Tüneli’nin aydınlatma işini de ortaklaşa yürütüyor" diye konuştu.

Zaman zaman tünelin bir tarafının aydınlık diğer tarafının ise karanlık olmasının iki il şebekesine bağlı olmasından kaynaklandığını kaydeden Balta, "Gümüşhane tarafında arıza olduğu zaman bu taraf, Trabzon çıkışında arıza olduğu zaman diğer taraf karanlıkta kalıyor. Arızalara hangi ilin tarafındaysa oranın ekipleri gelip müdahale ediyor. Bugüne kadar enerji ve teknik anlamında bir sorun yaşanmadı. Ortaklaşa götürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Balta, yapımı devam eden ve dünyanın en uzun ikinci tüneli olacak 14,5 kilometrelik yeni Zigana Tüneli’nde de enerji beslemesinin Trabzon tarafından olacak şekilde planlandığı bilgisini de verdi.

YORUMLAR 6
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    her iki taraftan da sonuna kadar tek lamba koysunlar biri arıza yaptığında diğer lamba yanacağından tünel hiç karanlıkta kalmaz
    Cevapla
  • Yalçın 6 yıl önce Şikayet Et
    Karayolları her tünele yapsa ya....Çıkışa doğru ışık sayısının artması ve ışığa adaptasyonun yapılması lazım. çoğunda standart ışık var.
    Cevapla
  • salih can 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bir tane güş panalı koy birileri köşeyi dönecek ya
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Güneş paneli bedava mı? Üstelik sadece güneş enerjisi kullanılırsa güneşin olmadığı zamanlar için akü bataryaları da gerekeceği için yatırım maliyeti daha da yüksek olacaktır. Bölgenin güneş enerjisine uygun olup olmadığına bakılmadan öyle yatırım yapılmaz. Öyle hesapsız bir yatırım tesisin faydalı ömrü boyunca bile kendini amorti ettiremeyebilir. Birilerine ille de para kazandırılacak gibi popülist ama boş eleştiri değildir bu
    Cevapla
  • Yasar 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep merak ediyorum aydınlatmalar neden o kadar sık yapılıyor tasarruf düşünülerek atlamalı yakılsa (yedekli olur) yadaseyrek veya led yapılsa çünkü 24 saat yanıyor
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Tünel led lambalardan önce açıldığı için lamba kullanılıyor olabilir mi? Aslında yarı yarıya besleme yerine bir lamba sırası bir uçtan diğer sıra diğer uçtan elektrik alacak şekilde atlamalı olsaydı iki tarafta birden elektrik kesilmediği sürece tünel aydınlık olurdu. Ayrıca tünel için ayrı bir trafo kurup o trafoyu iki merkezden beslemelide yapılabilirdi böylelikle daha az kesinti olurdu. Biraz Karadeniz işi olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak