Sivaslılar şaşkın! 20 günde 3. kez yakalandı

Sivas'ta Kızılırmak'ta avlanan amatör balıkçıların oltasına son 20 günde 3'üncü kez pirana takıldı.

GİRİŞ 01.08.2017 11:33 GÜNCELLEME 01.08.2017 11:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki sularda görülmeyen pirana balığının kısa aralıklarla üçüncü kez görülmesi dikkat çekti. İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile Cumhuriyet Üniversitesi'nden bilim adamları nehirde inceleme yapmaya karar verdi.

Sivas'ın İmranlı İlçesi eteklerinden doğan ve Karedeniz'e dökülen Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ta son günlerde pirana balığı bolluğu görülmeye başlandı. Kent merkezindeki Kayseri Caddesi üzerindeki demir yolu köprüsünün altında Kızılırmak'ta avlanan amatör balıkçı Osman Asamaka'nın oltasına da pirana takıldı. Kızılırmak'ta ilk kez böyle bir balık tuttuğunu ifade eden Asamaka, piranayı mangalda pişirip yediğini söyledi. Kızılırmak'ta 3 gün önce amatör balıkçı Muzaffer Metinoğlu'nun attığı ağda, 16 gün önce de amatör balıkçılar Süleyman Güleçyüz ve Kürşat Şimşek, aynı bölgede attığı olta ile pirana balığı yakalamıştı.



ŞAŞKINLIKLA KARŞILANDI

Daha önce akvaryumda beslenen balığın ırmağa atılmış olabileceği üzerinde durulurken, aynı bölgede peş peşe pirana balıklarının avlanması şaşkınlıkla karşılandı. İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile Cumhuriyet Üniversitesi'nden bilim insanlarının nehirde inceleme yapacağı belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • çok bilen adam 6 yıl önce Şikayet Et
    İLERİDE DAHA BÜYÜK TEHLİKELERE MARUZ KALMADAN nehrin bir tarafına kafes için de bir büyük et parçası bırakın ne kadar varsa hepsi oraya toplanır, kaç tane yada ne kadarlık bir grup olduğu anlaşılır ona göre hal çaresine bakılır diye düşünüyorum..
    Cevapla
  • Sen suss 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen düșünme.
    Cevapla
  • Samii 6 yıl önce Şikayet Et
    Izgarasını yaparak tüketin.
    Cevapla
  • ARMADA 6 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı Pirana Balıkları Geldiklerine Geleceklerine Türkiye Sularında Yaşayacaklarına Sevinemiyecekler Türkiye Halkının Denizden Sudan Babaları Çıksa Yerim Lafını Duymamışlar Herhal Sonlarının Geldiğinin Aşikarlıgıdır
    Cevapla
  • cok tehlikeli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu etcil baliklari kim atiyor bizim sularimiza.ulkemizde herkes rahatlikla petshoplardan piranha satin alabiliyor.ekmek su gibi rahatlikla satin alinilabiliyor.birileri bu baliklari bilerek bizim sularimiza atiyor.bunun onune gecmek lazim.ilerde cocuklar derelere giremezler.
    Cevapla
  • Mechul 6 yıl önce Şikayet Et
    Dışardan getirilip konulmuş olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'de satılan en ucuz elektrikli otomobiller: 1 milyon TL altında 3 model var
Şimdiye kadar yaşamış en zengin firavundu! İlk kez yüzü görüntülendi...