Bu balıklar biberonla besleniyor

Antalya'da her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği akvaryumda biberonla beslenen 'koi' balıkları ilgi odağı haline geldi.

Bu balıklar biberonla besleniyor
Bu balıklar biberonla besleniyor
GİRİŞ 05.08.2017 11:32 GÜNCELLEME 05.08.2017 11:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Antalya'da 5 bini aşkın balığın bulunduğu dev akvaryum, yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak mekanları arasında yer alıyor. 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrelik tünel genişliğine sahip, birbirinden ilginç 4 tematik bölümde Kızıldeniz, Hint Okyanusu, Atlas ve Pasifik okyanuslarından kesitler sunulan akvaryum, dünyanın en büyük akvaryum komplekslerinden biri olma özelliğini taşıyor. Antalya ve çevresindeki su altı yaşamından örneklerin de olduğu 7,5 milyon litre hacimli akvaryumdaki 'koi' cinsi balıklar beslenme şekilleriyle dikkati çekiyor. Çünkü bu balıklar diğer türlerinin aksine ziyaretçiler tarafından biberonlarla besleniyor.

BİBERONLA BESLENİYORLAR

Akvaryumda haftanın yedi günü saat 14.00'te 'koi' balığı besleme seansları düzenleniyor. Sıvı haldeki özel balık yemini biberonlara doldurarak turistlere veren akvaryum çalışanları, balıkların beslenmesini yakından takip ediyor. Akvaryum yönetimi tarafından alınan kararla balıklar ile ziyaretçiler arasındaki interaktif bağlantıyı güçlendirecek projenin hayata geçirilmesi başta çocukları memnun etti.

ZİYARETÇİLER GİRİŞ SAATİNİ DEĞİŞTİRDİ

Akvaryum Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu, her gün aynı saatte yapılan 'koi' balıklarını biberonla besleme etkinliğinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Ziyaretçilerin birçoğunun giriş saatlerini beslenme saatine göre ayarladığını vurgulayan Kumkumoğlu, "Bu balıkları bebek gibi besliyoruz. Katılımcılarda inanılmaz heyecan yaratıyor. Bakıcılarımız özel hazırladıkları sıvı balık mamalarını biberonlara koyuyor. 'Koi' balık havuzu önünde bekleyen ziyaretçiler, biberonlarla balıkları beslemenin heyecanını yaşıyor. Biberonu emen balıklar, dakikalar içinde yemi bitiriyor" dedi.

Amaçlarının turistlerin balıklara yakınlaşmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Kumkumoğlu, "Akvaryumda 5 binin üzerinde balık bulunuyor. Fakat insanlar bu balıklara dokunamıyor. Koi balıkları ise bu isteklerini karşılıyor. Balıkların biberondan yem yedikleri andaki dokunuşları turistleri mutlu ediyor. Koi balıkları da insanlara yakın sakin deniz canlıları. Biberonu da çok seviyorlar" diye konuştu. Kemal Kumkumoğlu yine her gün saat 12.00'de akvaryumdaki 180 köpekbalığı için de besleme şovu yaptıklarını kaydetti.

KOİ BALIĞI

Koi, büyük bir akvaryum balığıdır. İlk Japonya'da evcilleştirilen koinin yabani atası sazandır. Koiler sazan gibi yeşil değil, onun yerine kırmızı, beyaz, siyah veya gümüş beyazı olabilir. Akıntının tersine doğru yüzmesiyle bilinen tatlı su balığıdır. Akıntıya karşı yüzdüğü halde son derece zarif olan koi, Uzak Doğu'da hayatta başarıyı ve azmi simgeler.

YORUMLAR 3
  • Hüseyin artvinli 6 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Prof .dr. ALI Bey. Size gelen o müthiș teklifle ne tür hayirli ișler yaptiklarinizida anlatsaydiniz'ya. Gerçi siz yaptiğiniz hayirlarin gizli kalmasini istiyorsunuz. Ve tercihinize saygi duyuyorum. Selamlar Amerikadan
    Cevapla
  • Prof.dr.ali baydan 6 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar bu baliğin delisi. Japonya tatilimde denizde yakaldim, bir tane koi baliği oda tam japonlarin aradigi özellikleri boy ve renk tașiyormuș. Bana tam 1.Milyon. DOLAR teklif ettiler.
    Cevapla
  • Cetin 6 yıl önce Şikayet Et
    Yemin ett
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında