İşte ByLock'u tasarlayıp geliştiren isim...

Bylock’un geliştirilmesi ve tasarlanmasında şüpheli olan eski TÜBİTAK çalışanı İhsan Taşkın hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.

İşte ByLock'u tasarlayıp geliştiren isim...
İşte ByLock'u tasarlayıp geliştiren isim...
GİRİŞ 11.08.2017 07:34 GÜNCELLEME 11.08.2017 07:38
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

TÜBİTAK’ta 1999’dan 2015'e kadar görev yapan Taşkın’ın örgütün TÜBİTAK’taki sohbet abilerinden olduğu belirlendi. Soruşturmada TÜBİTAK’ta çalışan 3 isim tanık sıfatıyla ifade verdi.

EVİNDE SOHBET EDERDİK

Tanık Altan A. 2006'da sohbetlere başladığını belirterek, “İhsan Taşkın sohbet abisi olarak bize o zaman hizmet hareketi denilen yapının yazılı argümanlarını okurdu. Evinde sohbetler düzenlenirdi. Gitmediğimiz zaman baskı kurdu. Hesap sorması üzerine sohbetlerden soğudum. Kurumda bilgili tecrübeli ve uzman olarak bilinirdi” dedi. Diğer tanık Yayha K. ise, Taşkın’ın 2007'de kripto şifreleme algoritmaları üzerine çalıştığını söyledi. “Oruç tuttuğunuz belli olmasın. Oruçlu halde kurum amirlerimizin önünde su için şeklinde örgütün üst tabakasından gelen talimatları aktarırdı” diyen Yayha K., ifadesini şöyle sürdürdü: “Kurumda çalışanları fişlememizi istediler. Alevi, alkol kullanan, bizden olmayan insanları bildirin dedi.

ONUN GİBİLERDEN ÇOK AZ

Taşkın, çok gizli ve ser verip sır vermeyen bir kişiydi. Kripto analisti olarak matematiksel algoritma ve şifreleme yapıyordu. Yüksek derecede askeri ve ulusal şifreleme yaparak dış müdahaleye kapatacak şekilde çalışmalar yapmaktaydı. Emin olmamakla birlikte Bylock programının şifreleme işini, yazılımını yapabilecek kapasiteye sahip yüksek derecede zeki bir insandır. Bu alanda ve bu insanlardan çok az sayıda vardır. Teknik bilgisi ve matematik bilgisi ve ustalığı bir araya getirildiğinde yapılamayacak bir şey yoktur.”

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 28
  • izmitli 6 yıl önce Şikayet Et
    tubitak ne isler icin kullanilmis simdiye kadar buradan bir proje bir ses getiren nee cikmis bide yurdum insani projeleri red edildigi yer burasi ama sor icerde neler varmis
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    hainleri ALLAH kahreylesin
    Cevapla
  • HalilHuseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    adam bildigin einsteinmis. Emin olmamakla birlikte diyerek insanlara iftira atılması da kotu. ihtimali bile dusunmemeli musluman insan. Goz gormeyıp kulak duymazsa buyuk gunahtır. Bu gizli tanıklar ne kadar guvenilirdir orası da soru isareti
    Cevapla
  • Sabri kutbi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimsede korkmasın birşey yazmak için artık kimseye ne bilişim ne Telekom hiç bir yerden zarar veremezler. Bunların 50 si bir araya gelse bi deliğe yapamazlar. Okadar beceriksizler. Fıs fıs ile gizli kapaklı şeytani korkak adamlar. Birisi çıksın desin ki ben fettullahçıyım. Ezik ezik tişörtlerine kahraman yazdırıp şempanzelik yapıyorlar. Hepside idamı kabul etmiş kahramanlık psikolojisine bürünmüşler. Aciliyeti...
    Cevapla
  • Sabri kutbi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bi ssl bi Android uygulaması bi web servisi sabit ip ile her programcının yaptığı basit bir uygulamadan başka birşey yapmamış bu adam. Buna benzer bir ton yazılım zaten app store larda var. Abartmayın şunları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?