Eski albaya müebbet hapis cezası

Bartın'daki darbe girişimi davasında yargılanan, eski İl Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, müebbet hapis cezasına çarptırıldı

GİRİŞ 14.08.2017 19:28 GÜNCELLEME 15.08.2017 10:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bartın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği" suçlamalarıyla yargılanan eski Bartın İl Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir’e müebbet hapis cezası verildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Mehmet Erdemir ile avukatı ve yakınları katıldı.

Erdemir, savunmasında, darbe girişimiyle hiçbir alakasının olmadığını ileri sürdü.

15 Temmuz darbe girişimi akşamı izinde olduğunu ifade eden Erdemir, "Ben adalete güveniyorum, FETÖ’cü darbecilerle hiçbir alakam olmadı. Ben bu kalkışmayı cunta kalkışması olarak tahmin ediyorum." diye konuştu.

Gözaltına alındığı esnada üzerinden çıkan 15 Temmuz takvim yaprağını güneşin doğuş ve batış vaktini öğrenmek için yanında taşıdığını öne süren Erdemir, şöyle konuştu:

“Sıkı yönetim listesi 81 ildeki askeri rütbeli komutanlara gönderilmiş resmi mesajdır. O akşam il emniyet müdürü ve milletvekili beni arayarak ne olduğunu sordu. Ben yolda olduğum için onlarla fazla konuşamadım. 15 Temmuz takvimini izinden dönerken yoldaki bir benzinlikten aldım. O gece hiçbir emir vermedim. Bu iddialarla yargılanmayı, vatanını milletini seven bir Türk subayı olarak kendime yakıştıramıyorum. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Beraatimi talep ediyorum."

Erdemir'i "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak, ceza miktarının müebbet hapse dönüştürülmesine ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İddianamede, Erdemir hakkında "terör örgütü kurmak ve yönetmek" ve "anayasayı ihlal" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    artık sana güneş yok, 4 duvar arasında pis leşin çürüyecek. artın seni rüyanda FETTOŞ denilen Şarlatan ve gelmiş geçmiş en büyük hain kurtarır.....
    Cevapla
  • hakim 6 yıl önce Şikayet Et
    senin neren subay sen serefli bir ER bile olamazsin
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav hain ise, idam edin. Adalet budur. Ancak şu habere bakın ki, Müebbetin üstüne 10-15 yıl daha ceza istemek nedir yav. Bu adalet değil. Hani, 3 kere idam cezasına çarptırmak gibi, tuhaf.
    Cevapla
  • REİS 6 yıl önce Şikayet Et
    İnanmıyorum , o takvimi cebine güvercinler koymuş olmalı..ha ha ha!Ayak takımlarının hali...
    Cevapla
  • 57.Alay 6 yıl önce Şikayet Et
    Eger kendinize yakistiramiyor saniz intihar edin madem.Vatanini milletini sevenleri gorduk sizin bu anlattiklariniz fantezi olarak kalıyor.asin kendinizi bizde cok onurlu bir insanmis diyebilelim arkanizdan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!