Başyaver konuştu! 'Suikastı ben yapardım'

Cumhurbaşkanı Erdogan'ın Başyaveri Ali Yazıcı, mahkemedeki savunmasında kripto FETÖ'cü olsa her zaman yanında olduğu için suikasti de kendisinin yapabileceğini söyledi.

Başyaver konuştu! 'Suikastı ben yapardım'
Başyaver konuştu! 'Suikastı ben yapardım'
GİRİŞ 15.08.2017 13:02 GÜNCELLEME 15.08.2017 18:00
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasında savunma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri Yazıcı ''24 saat Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikteydim, suikaste yardımcı olmakla suçlanıyorum eğer böyle bir eylem yapsaydım bu eylemi yapabilecek pozisyondaydım'' dedi.

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, 3'ü firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasının dördüncü oturumu başladı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın salonunda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan bazıları, geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Mahkemenin savunmalarını hazırlamaları için vareste tutulmalarına karar verdiği sanıklar ise getirilmedi. Sanıklar, jandarma eşliğinde mahkeme salonuna alındı.

Duruşmada, sanıkların esas hakkındaki savunmaları alınmaya devam edildi. Dördüncü oturumda ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri Ali Yazıcı esas hakkındaki savunmasını yaptı.

"SUİKASTI BEN YAPARDIM"

Yazıcı, ''Darbeyle ilgili yönlendirilmiş oyuna getirilmiş tuzağa düşürülmüş olabilirim. 24 saat Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikteydim yanımda zaman zaman silahım vardı suikaste yardımcı olmakla suçlanıyoruım eğer böyle bir eylem yapsaydım bu eylemi yapabilecek pozisyondaydım'' dedi.

SUÇLAMALARA İSE CEVAP VERMEDİ

Bu arada Ali Yazıcı iddianamede kendisine yönelik suçlamalara ise cevap vermediği görüldü. 15 Temmuz günü cumhurbaşkanlığı yetkililerine Antalya yolunda Afyon yakınlarında olduğunu söyleyen Ali Yazıcı'nın bu sıradaki HTS kayıtlarında Aydın'ın Çine İlçesi'nde bulunduğu tespit edilmişti. Ayrıca 15 Temmuz sabahı Muhafız Alay Komutanlığı'nda kamelyadaki toplantı hakkında da yine konuşmadığı görüldü. Yarbay Emin'in yol boyunca telefonunu kullandığı ve Okluk Koyu'nun havadan fotoğraflarının kendisine gösterildiğine ilişkin suçlamalara yönelik yanıtları savunmasında yer almadı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 72
  • BİZ BİLMİYORMUYUZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi hainler sizi. Siz o kadar inanmıştınız ki darbeye , darbeyle rahmetli Menderese yapılanlar gibi yapacaktınız. Yani Sayın Reisi Cumhurumuzu bir ton düzmece evrakla görülmedik iftiralarla karalayıp milletin gözünde şüpheli hale getirecektiniz. Suikastla bu yapacağınız hainlikleri yapamayacak ve tamamen milleti karşınıza almış olacaktınız. Bunları bu millet bilmiyor mu . satılık beyninizle bizi mi aldatacağınızı sanıyorsunuz
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlara idam gelse hepsi bülbül gibi şakırdı
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki aklınızı sattığınız kişiler den suikast yapmak için talimat almadınız.Aklınızı sattığınız kişiler den suikast yapmak için talimat alsaydınız yapardınız.Çünkü sizin satılmış olduğunuzu hepimiz gördük.
    Cevapla
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Soysuz köpek
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayin... Yapmak istesem yapardım demek he. Asın şu soysuz köpekleri derhal vatandaşlıktan çıkartıp ona göre yargılamak gerek. Allah a nasıl hesap vereceksiniz yazacak çok şeyde var da işte yazilmiyor. İdam idam idam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı