2017 Kurban bayramı özel sektöre 10 gün tatil var mı?

Bekir Bozdağ’ın ‘’Kurban bayramı idari izin olarak 10 gün tatil olacak.’’ şeklinde açıklamasından sonra 10 günlük idari izin tatilinin özel sektör çalışanlarını kapsayıp kapsamadığı oldukça merak ediliyor. Bakanlar Kurulu toplantısında alınan karara göre, kurban bayramı özel sektör için kaç gün tatil olacak? Özel sektör 10 gün tatil olacak mı?

2017 Kurban bayramı özel sektöre 10 gün tatil var mı?
2017 Kurban bayramı özel sektöre 10 gün tatil var mı?
GİRİŞ 17.08.2017 15:04 GÜNCELLEME 17.08.2017 15:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurban bayramı tatiline sayılı günler kala bayram tatilinin kaç gün olacağıyla ilgili geçtiğimiz günlere kadar net bir açıklama gerçekleştirilmemişti. Ancak Salı günü düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında kurban bayramının kaç gün olacağı konusu masaya yatırıldı. Bakanlar Kurulu toplantısında alınan karara göre, Bekir Bozdağ’ın kurban bayramının kaç gün olacağına ilişkin resmi açıklamasıyla kesinlik kazandı. Bekir Bozdağ’ın vatandaşlara kurban bayramı tatili duyurusunda şu açıklamalara yer verildi. Bekir Bozdağ, ‘’Kurban bayramı tatili idari izin olarak 10 gün belirlenmiştir.’’ şeklinde açıklamada bulundu. Bekir Bozdağ’ın bu ‘’idari izin’’ kıstasından sonra özel sektör çalışanları kendilerinin bu olanaktan yararlanıp yararlanamayacağını öğrenmek istiyor. Özel sektör çalışanlarının merakını ve akıllarındaki soru işaretlerini giderecek kurban bayramı tatilinin özel sektör için kaç gün olacağını haberimizden öğrenebilirsiniz.

KURBAN BAYRAMI ÖZEL SEKTÖR İÇİN KAÇ GÜN TATİL OLACAK? ÖZEL SEKTÖR 10 GÜN TATİL OLACAK MI?

Kurban bayramı özel sektör için 10 gün olmayacak. Özel sektör çalışanları idari izin tatilinden yararlanamayacak. İdari izin tatilinden sadece 657 sayılı kanuna tabii devlet memurlarını kapsayacak.

10 günlük idari izin tatilinden yalnızca kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlar (memurlar, devlet dairelerinde, kurumlarında çalışanlar) yararlanabilecek.

Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da bu kapsamda 10 günlük idari izin kurban bayramı tatilinden faydalanabilirler.

Kurban bayramı özel sektör için sadece 1-2-3 ve 4 Eylül tarihlerinde resmi tatil ilan edilecek. Özel sektör çalışanları için 10 günlük idari izin tatili geçerli olmayacak.

Ancak, özel sektör için Arefe günü yarım gün veya tam gün tatil olabileceği konusu duruma göre değişiklik gösterebilir.

özel sektöre 10 gün tatil var mı

2017 YILI KURBAN BAYRAMI TATİLİ PROGRAMI

26 Ağustos 2017 - Kamu çalışanlarına tam gün tatil

27 Ağustos 2017 - Kamu çalışanlarına tam gün tatil

28 Ağustos 2017 - Kamu çalışanlarına tam gün tatil

29 Ağustos 2017 - Kamu çalışanlarına tam gün tatil

30 Ağustos 2017 - Zafer Bayramı (tam gün resmi tatil)

31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (kamu çalışanlarına tam gün resmi tatil)

1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)

2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)

3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)

4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

YORUMLAR 1
  • DERYA 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet memurlarına yapılan zam imkanların haddi hesabı yok.Özel sektör çalışanları memurlardan dahada çok çalışıyor imkanları çok kısıtlı.Devlet Artık özel sektör çalışanlarına el atsa iyi olacak.Ağalık beylik devri hala geçerli özel sektörde malesef.Memur çalışıyo özel sektör işçileri napıyo? Memurdan dahada çok çalışıyo
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!