Güneş tutulması ne zaman ve saat kaçta olacak? Türkiye’den izlenebilecek mi?

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından güneş tutulmasının 21 Ağustos’ta meydana geleceği açıklandı. Buna göre, güneş tutulmasının gerçekleşmesine sayılı saatler kaldı. Türkiye’den izlenemeyecek olan güneş tutulması Kuzey Amerika’dan görülebilecek. ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), kendi web sitesi aracılığıyla güneş tutulmasını canlı yayında saniye saniye tüm dünyaya aktaracak.

Güneş tutulması ne zaman ve saat kaçta olacak? Türkiye’den izlenebilecek mi?
Güneş tutulması ne zaman ve saat kaçta olacak? Türkiye’den izlenebilecek mi?
GİRİŞ 21.08.2017 14:36 GÜNCELLEME 21.08.2017 14:47

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından 21 Ağustos’ta meydana gelecek güneş tutulması olayına ilişkin açıklama gerçekleştirildi. NASA tarafından yapılan açıklamada, ABD’de 21 Ağustos tarihinde güneş tutulmasının net olarak izlenebileceği eyalet ve şehirlerin ismi açıklandı. ABD’nin belirli eyaletlerinden izlenecek güneş tutulmasının 2 ile 3 dakika arasında görünebileceği duyuruldu.

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamada, güneş tutulmasının en net şekilde görünebileceği eyaletler olarak; Oregon, Idaho, Wyoming, Nebraska, Missouri, Illinois, Tennessee, North Carolina gibi eyaletlerin yanı sıra çeşitli şehirlerden de görülebileceği belirtildi.

En net olarak Kuzey Amerika’dan izlenecek olan güneş tutulmasını NASA kendi internet sitesi üzerinden canlı yayında saniye saniye tüm dünyaya aktaracak. ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) meydana gelecek güneş tutulmasıyla ilgili özel yayın düzenleyecek.

GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Güneş tutulması, gezegenimizin uydusu Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi sonucu Ay'ın Güneş'i kısmen veya tamamen gölgelemesi olayına verilen addır.

güneş tutulması saat kaçta

TAM GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Ay’ın Güneş’i Dünya’dan disk halinde görünen ışık yuvarını tümüyle örtmesi ile oluşur. Güneş’in çok parlak olan ışık yuvarı Ay’ın karanlık gölgesi ile örtülür ve Güneş’in ışık yuvarından çok daha soluk olan Güneş tacı çıplak gözle görülebilir hale gelir. Tutulmaya ancak tam tutulma zamanında güvenli olarak çıplak gözle bakılabilir. Bu sırada hava, parlak yıldızlar ve gezegenler gözle görülebilecek kadar kararır. Tam tutulma, Dünya yüzeyindeki dar bir koridorda gözlenebilir.

tam güneş tutulması

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN MEYDANA GELECEK?

Astronomiyle ilgilenenlerin beklediği ikinci güneş tutulması ise 21 Ağustos 2017 tarihinde tam şeklinde oluşacak.

GÜNEŞ TUTULMASI NEREDE İZLENEBİLECEK?

Güneş tutulması Kuzey Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri’nden görüntülenebilecek.

GÜNEŞ TUTULMASI NASIL İZLENEBİLECEK?

En net olarak Kuzey Amerika’dan izlenecek olan güneş tutulmasını NASA kendi internet sitesi üzerinden canlı yayınla tüm dünyaya aktaracak. NASA meydana gelecek güneş tutulmasıyla ilgili özel yayın düzenleyecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var