Sözcü'nün haberine yalanlama

Sözcü Gazetesinin "AKP’li başkanın Atatürk panosu büyük tepki çekti" başlıklı haberi Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal tarafından yalanlandı.

Sözcü'nün haberine yalanlama
Sözcü'nün haberine yalanlama
GİRİŞ 06.09.2017 18:50 GÜNCELLEME 06.09.2017 18:50

Boğazlıyan Belediyesinin girişinde yer alan Atatürk'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selam verirken yer aldığı panonun 3 ay önce kaldırıldığı ortaya çıktı. 

Yozgat Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal'ın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında Boğazlıyan Belediyesi ile ilgili yer alan ve gerçekleri yansıtmayan haberlerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 

Boğazlıyan Belediye binasının girişine konulan  kartondan resimler, doğru ve estetik bulmadığım için tarafımdan Ramazan Bayramında kaldırılmış olup, bu resimler sadece iki gün belediyenin girişinde durmuştur. 

Belediye başkanı olarak talimatımla üç ay önce kaldırılmış olmasına rağmen bazı basın yayın organlarında sözkonusu resimlerin hala sergilendiği imajı oluşturmaya yönelik haber ve yorumları esefle kınıyorum. 

Resimlerim kaldırılmasına rağmen yapılan haber ve yorumlar gerçekler araştırılmadan yazılmış, tam anlamıyla algı operasyonu yapmaya yönelik, gazetecilik etik ve ahlak ilkeleri ile bağdaşmayan haber ve yorumlardır.

Boğazlıyan Belediyesi ve Ak Parti İktidarı olarak son 25 yılda çivi dahi çakılmayan ama 42 trilyon borç bırakan CHP’li Belediyeden devraldığımız Boğazlıyan'ı yeniden imar ettik. Çöpü alınmayan, suyun akmayan, çalışanlarına maaş ödeyemeyen CHP’li Belediyenin açığını 3.5 yılda kapattık. Göç veren Boğazlıyan göç alır duruma geldi.

Bu tablo onayım alınmadan kurgulanmış ve bilgim olmasının hemen ardından ise kaldırılmıştır. Bu tabloyu onaylamamız asla mümkün değildir.

Mustafa Kemal Atatürk benim baş öğretmenimdir, ben de yıllarca öğretmenlik yapmış bir Cumhuriyet öğretmeniyim. 

Belediye Başkanı olarak cezaevlerinde bile Atatürkçülük dersi vermiş Atatürk’ün öğretmeniyim. 

Bizim Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bakış açımızı birilerinin sorgulamaya kalkması çok çirkindir. Atatürk hepimizin ortak değeridir. Bu toprakları bizlere vatan kılan herkes bizim gönlümüzdedir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti