Bakan'dan Hz. Muhammed'e hakaret

Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg, Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürü paylaştı.

Bakan'dan Hz. Muhammed'e hakaret
Bakan'dan Hz. Muhammed'e hakaret
GİRİŞ 27.09.2017 13:04 GÜNCELLEME 27.09.2017 13:15
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg, Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren ve büyük çaplı tepkilere neden olan karikatürlerle "gurur duyulması gerektiğini" savunarak, bu tür karikatürü sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Stöjberg, Viborg şehrindeki Skovgaard Müzesi'nde "Reformasyondan bu yana sanatta dine hakaret"adlı sergide, 2005 yılında Danimarka gazetesi Jyllands Posten tarafından yayımlanan Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren 12 karikatüre yer verilmemesine tepki gösterdi.

Tepkisini sosyal medya hesabından açıkça dile getiren İnger Stöjberg, tablet bilgisayarının arka plan resminde, Kurt Westergaard tarafından çizilen karikatürün yer aldığını belirterek, ekran görüntüsünü paylaştı.

Stöjberg, sosyal medya hesabından ayrıca "Muhammed karikatürleriyle gurur duymamız gerek" diye yazdı.

Stöjberg'in paylaşımı sosyal medyada hızla yayılırken, Danimarka'da yaşayan Müslümanlar bakanın paylaşımına tepki gösterdi.

BAŞBAKAN TEPKİ GÖSTERDİ

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen ise, konuyla ilgili Danimarka medyasına yaptığı açıklamada, "Herhangi bir karikatürle gurur duymuyorum" dedi.

Rasmussen, Stöjberg ile aynı görüşte olmadığını da kaydetti.

2005'TEKİ KARİKATÜR KRİZİ

Jyllands Posten adlı Danimarka gazetesi, 30 Eylül 2005'te, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli 12 karikatür yayımlamıştı. Karikatürlerin yayımlanmasının ardından dönemin Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 11 Müslüman ülkenin büyükelçileriyle konuyu görüşmeyi reddetmişti.

Karikatürlerden dolayı Danimarka'nın herhangi bir özür dilememesi üzerine İslam dünyasında bu ülkeye yönelik tepkiler artmış, elçiliklerin yakılmasına varan protestolar düzenlenmişti. Bir diğer Danimarka gazetesi Politiken, 2006 yılının mayıs ayında karikatürleri yeniden yayımlamıştı. 

YORUMLAR 139
  • Alibaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Acıdım sana hanımefendi. Ah bir tanısaydın O'nu. Seni yanlış bilgilendirmişler. Develere fazla yük yüklemeyin, koyunu sağmadan tırnağınızı kesin diye tavsiyede bulunmuş ve yalnızca bir köpek rahatsız olmasın diye ordusunun güzergahını değiştirmiştir. Daha çok örnek verilebilir ama yer yok. Allah sana ve senin gibilere hidayet nasip etsin.
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    su resimde bile hirlamasi gorulebiliyor. it urur kervan yurur sallayin bunlati
    Cevapla
  • Pasinli dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Anam babam sana fena olsun ya Rasûlullah canım herşeyim Size gelince ey kafirler Zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Kör bir insana rengi anlatmak ne kadar imkansızsa; cahil insana laf anlatmakta o kadar imkansızdır. Bunlar azıttıkça, Cehennemin ateşi de bunlara azıtacaktır.
    Cevapla
  • Almanya 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gibiler yolunu felahını şaşırmış.. Ailede küçüklükte vahşice büyümüş.. Sevgi saygısı kalmamış.. Piskolojik akli dengesi bozuk ve dış simasına bile vurmuş. Cenneti terk ettikleri için, Din ve İnsanlığa inanlara saldırarak ferahladıklarını sanıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço