Meteoroloji Genel Müdürlüğü & AKOM | Türkiye genelinde günlük hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından hava durumu tahmin raporuna ilişkin en son değerlendirmeleri belli oldu. Peki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından alınan hava sıcaklıklarına ilişkin en güncel veriler doğrultusunda Türkiye genelinde bugün hava sıcaklıkları nasıl seyredecek? İşte, yanıtı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü & AKOM | Türkiye genelinde günlük hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü & AKOM | Türkiye genelinde günlük hava durumu
GİRİŞ 28.09.2017 16:42 GÜNCELLEME 06.10.2017 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Ordu, Kars, Ardahan, Iğdır, Kırklareli ve Çanakkale'nin kuzeydoğu kesimleri ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

AKOM tarafından hava duruma ilişkin yapılan son değerlendirmelere göre; yağışlı havanın öğle saatlerinde mola vermesinin ardından gece saatlerinde yeniden hafif şekilde il genelinde etkili olması bekleniyor. Yeni hafta başına kadar rüzgarın poyrazdan (kuzey-doğu) kuvvetlice, aralıklarla fırtınamsı şekilde (40-60 km/s) esmesi beklenirken, beraberinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU:

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya çevreleri, Kırklareli ve Çanakkale'nin kuzeydoğu kesimleri ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

EGE

Az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, kuzeyinin yer yer parçalı bulutlu, Eskişehir çevrelerinin ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Bolu çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR 1
  • ElliSekiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu resmi kim yapmış , sizede pkk paçavrasının renklerini anımsattımı ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı