İstanbul'daki görüntü sonrası NASA açıklama yaptı

İstanbul Boğazı turkuaz rengine büründü. Turkuaz rengiyle kendine bir kez daha hayran bırakan boğazın hali havadan görüntülendi.

GİRİŞ 03.10.2017 13:43 GÜNCELLEME 03.10.2017 13:47

İstanbul Boğazı'nın renginin turkuaza bürünmesiyle oluşan eşsiz manzara kartpostallık görüntüler oluşturdu. Rengiyle kendine bir kez daha hayran bırakan boğazın turkuaz hali ise havadan görüntülendi.

GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKTI

Turkuaz rengine bürünen İstanbul Boğazı görenleri kendine hayran bıraktı. Boğaza güzellik katan turkuaz rengindeki manzara ise havadan görüntülendi. Görüntülerde boğazın bazı kısımlarının belirgin şekilde turkuaza büründüğü görüldü.

NASA'DAN 'TURKUAZ' AÇIKLAMASI

Önceden de turkuaz rengine bürünen İstanbul Boğazı kimi vatandaşların beğenisini kazanırken kimilerinde de merak uyandırdı.

Renk değişimine ilişkin açıklama ise Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) geldi. Yapılan açıklamada Karadeniz'deki turkuaz rengin, planktonlar nedeniyle oluştuğu belirtildi. Planktonların deniz yaşamına zarar vermediği ifade edilirken, renk değişiminin geçtiğimiz yıllardakilerle aynı dönemde yaşandığına dikkat çekildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık