Karıncası tutuklandı!

Savcı Selim Kiraz'ı Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında şehit eden DHKP-C'li teröristlerin kuryeleri tutuklandı.

Karıncası tutuklandı!
Karıncası tutuklandı!
GİRİŞ 05.10.2017 07:25 GÜNCELLEME 05.10.2017 07:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı makamında katleden DHKP-C mensubu iki teröriste yardım ettikleri belirlenen ve geçtiğimiz hafta yakalanan M.K. ile C.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcı Kiraz’ın adliyedeki odasında şehit edilmesi olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C’li teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’a silah temin eden M.K. ile iki teröristi evinde barındıran C.Ö’nün sorguları tamamlandı. M.K’nın terörist Şafak Yayla’nın kuryeliğini yaptığı, örgütün gizli kurye yapılanması olan ‘Karıncalar’ grubunda olduğu tespit edildi.

EŞYALARI DAĞITILMIŞ

Savcıya ifade veren itirafçı B.E. ise “Eylemde kullanılan silahı Şafak Yayla’ya M.K. vermiş. Bunu bizzat kendi ağzından duydum” dedi. M.K’nın 2014-2015 yıllarında saldırılarda kullanılacak silahları kaçakçılardan temin eden kişi olduğu belirlendi. İtirafçı B.E, Savcı Kiraz’a yapılan saldırıyı M.K. ile Gençlik Dernekleri Federasyonu’nda TV’den takip ettiklerini, operasyon sonrası ölü ele geçirilen Şafak Yayla’ya ait eşyaların ise örgüt mensuplarına dağıtıldığı bilgisini verdi. Öldürülen terörist Yayla’ya ait kırmızı gömleğin kurye M.K’ya verildiği, şüphelinin evinde yapılan aramalarda bahsedilen bu gömleğe rastlandığı bilgileri de soruşturma dosyasında yer aldı.

HÜCRE EVİ TAYAD’LININ

İtirafçı B.E. ayrıca, Çağlayan’da bulunan Halkın Hukuk Bürosu’na yakın bir yerde örgüt üyelerinin kullandığı güvenli evlerden bir tanesinin olduğunu söyleyerek, Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla’nın Savcı Kiraz’ı şehit etmeden önce bu evde kalmış olabileceklerini anlattı. B.E, örgütün eylemden 15-20 gün önce bu evin kullanılmaması yönünde üyelerine talimat verdiğini, evin örgüte bağlı derneklerden TAYAD’ın eski bir üyesine ait olduğunu kaydetti. Savcılık bu evin kime ait olduğunu ve içerisinde kimlerin yaşadığını da tespit etti. İlk belirlemelere evde C.E. ve akrabalarının kaldığı, ağabeyinin eski TAYAD’lı T.E. olduğu, bu kişinin de DHKP-C’ye yardım etmekten 6 ay hapis yattığı öğrenildi. Öte yandan terör örgütü DHKP-C’ye yönelik İstanbul merkezli 9 ilde yapılan operasyonlarda 24 zanlı gözaltına alındı.

YORUMLAR 2
  • gülümser... 6 yıl önce Şikayet Et
    bu yapılanmalar chp ürünüdür...
    Cevapla
  • Trabzonlu 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz yavaş yavaş arınıyor teröristlerden, inşallah tamamen temizlenir ve daha terörist yetişmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı