Nabi Avcı'dan ABD'ye 'dava' teklifi!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Türkiye ile ABD arasındaki vize krizi sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Nabi Avcı'dan ABD'ye 'dava' teklifi!
Nabi Avcı'dan ABD'ye 'dava' teklifi!
GİRİŞ 09.10.2017 17:46 GÜNCELLEME 09.10.2017 17:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 asker hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün başladı. AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, davaları takip etmek için Silivri'ye geldi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Avcı, yerli ve yabancı basının bu davalara daha fazla ilgi göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.

''ABD MEDYASININ BU DAVALARI GELİP İZLEMESİNDE FAYDA VAR''

Yabancı basının 15 Temmuz davalarını takip etmemesi gerekliliğine vurgu yapan Nabi Avcı, ''Yabancı basın dikkat ederseniz burada yabancı basını göremiyorum. Bu günlerde diyelim ki Amerika Birleşik Devletleriyle bir takım ön yargılardan kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bütün bu ön yargıları besleyen yapılardan biri şuanda Amerika'dan yönetiliyor. Buradaki davada işte o yapının ne olduğunu ne olmadığını çok net gösteren örneklerle dolu bir dava bu. Dolayısıyla Amerikan medyasında, yabancı basınında bu davaları gelip izlemesinde fayda var. Şehitler Köprüsü deyip geçmeyin İstanbul gibi bir dünya metropollerinin göbeğinde eğer tanklar köprüye çıkmışsa sivil vatandaşlara top atışıyla makinalı tüfeklerle saldırılmış ise bununda dünya medyasında da bir karşılığı olması lazım. Brooklyn'de benzer bir olay olsaydı. Dünya buna nasıl tepki gösterirdi nasıl ilgi gösterirdi. Dolayısıyla yabancı basınında da yerli basınında bu konulara yakından ilgilisini çekmek bakımından hepimize görevler düşüyor. Bizim bu davaları takibimizin bir amacı da budur zaten. Şehit yakınlarımız gazilerimizle birlikteyiz'' diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    abd bu darbe girişiminin müsebbibidir onada dava açılsın abd nin terörü desteklediği mahkeme kararı ile dünyaya ilan edilsin
    Cevapla
  • Mantık başka 6 yıl önce Şikayet Et
    FBI CIA hatta ABD biliyor FETÖnün sinsi ve çok tehlikeli bir tarikat olduğunu dertleri Rusya Türkiye yakınlaşmasını durdurmak. O yüzden incirlikteki fetöcüler radar jamming yapıp uyarmadan vurdu bilerek rus uçağını o yüzden rus büyükelçi fetöcü polisce öldürüldü. Makul olmalarını beklemek yerine bunları batı medyasına röpartaj verip anlatın. Cinayetlerin arkasında ABD olduğunu bildiğinizi ilan edin. Darbeyi yapan FETÖ değil Netenyahu ve ABD niye takip etsinler davayı herşeyi bizden iyi biliyolar zaten.
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelseler ne yazar gelmeseler ne yazar adamlar geldiler nur topu gibi bir darbe girişimini bıraktılar kucağımıza bilmiyorlar mı sanki kendi yedikleri yedirdikleri haltları bence gelmesinler başımıza bela olurlar
    Cevapla
  • Mtn 6 yıl önce Şikayet Et
    Buyrun bakın REİS vize olaylarıyla ilgili amerika için ne dedi. ''''Duydum ve gerken talimatı verdim'''''' Başka biri olsa dansöz gibi kıvırır. ADAM BU ADAM İŞTE LİDER İŞTE REİS ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN İNŞALLAH REİS.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Amiiiiiiiiin milyonlarca kere amiiiiiiiiiin inşallah :-) :-) :-) :-) :-) :-)
    Cevapla
  • Bahri 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu isler bizde olunca tum dunya kor ve sagir oluveriyor.Mehmet Akif ne diyor(medeniyet dedigin tek disi kalmis canavar) o yuzden pek bisey degismez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi