Kirli ilişki ortaya çıkınca düğmeye 'Bass'tı!

ABD Büyükelçisi John Bass, darbe girişimlerinin arkasında ABD’nin ve kendi rolünün ortaya çıkacağından derin endişe duyduğu için operasyonları durdurmak istiyor.

Kirli ilişki ortaya çıkınca düğmeye 'Bass'tı!
Kirli ilişki ortaya çıkınca düğmeye 'Bass'tı!
GİRİŞ 11.10.2017 12:00 GÜNCELLEME 11.10.2017 14:02
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

ABD ile Türkiye arasında vizelerin karşılıklı olarak durdurulmasıyla tavan yapan krizde en etkin rolü ABD Büyükelçisi John Bass üstlendi. Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu John Bass'ın krizi tırmandırmasının sebeplerini yazdı.

İşte o yazının ilgili kısmı:

"...ABD İstanbul Başkonsolosluğu’ndan ajan Topuz, Adil Öksüz’ü neden aradı?

Bu satırların kaleme alındığı saatlerde ABD Büyükelçisi, pardon Hilary Clinton’un FETÖ muhibbi büyükelçisi John Bass yeni bir açıklama yaparak Türkiye’ye vize kısıtlamasının kendi kararı olmadığını bu durumun Amerika ve Türkiye hükümetleri arasında yapılacak görüşmeler ile ABD Büyükelçiliği’nde görevli personelin güvenliğine ilişkin Türkiye’nin vereceği taahhütlerin çözebileceğini açıklamıştı. 

TÜRKİYE'Yİ HAFİFE ALDI

FETÖ muhibbi Bass ister kendi inisiyatifiyle, ister ABD Müesses Nizamı isteğiyle, isterse Trump’un emirleriyle bu işi yapmış olsun ortada büyük bir becerisizlik ve Türkiye’yi ve istihbarat birimlerini hafife alma hatası var.

OPERASYONLARI DURDURMAK İSTİYOR

Bass ikinci açıklamasında Türk güvenlik kuvvetlerinin ABD Büyükelçiliği’ndeki operasyonları sürdürmesi halinde ABD Büyükelçiliği’nin Türkiye’deki tüm FETÖ darbe girişimlerinin arkasında ABD’nin ve kendi rolünün ortaya çıkacağından derin endişe duyduğu için operasyonları durdurmak istiyor.

SAVCILIK BASS'IN PEŞİNDE

Ancak olayı soruşturan yargı ve güvenlik birimlerimiz Adil Öksüz ile ABD ajanı Topuz arasındaki ilişkileri, İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Adil Öksüz’ün Topuz tarafından neden arandığını, Akıncı Üssü iddianamesinde 3’üncü sanık olan mahrem imam Kemal Batmaz’ın ABD tarafından neden deşifre edildiğini, vize krizi öncesinde ABD’nin FETÖ’yü gözden çıkarıp çıkarmadığını Bass ile ilgili hukuk dışı bazı olayların organizatörü olduğuna yönelik iddiaları gizlilik içinde tüm detaylarıyla araştırıyor.

John Bass’a bir Türk atasözü ile cevap verecek olursak ‘korkunun ecele faydası yok’ Bass efendi. John Bass için kanaatime göre Türkiye’de görev yapmış en basiretsiz, beceriksiz, Türk ve İslam düşmanı, Diplomatik Misyon’dan bihaber, FETÖ ile dans ederken 15 Temmuz’da ellerine kan bulaşmış bir katil diyebiliriz."

YORUMLAR 62
  • Ahmed Abbad 6 yıl önce Şikayet Et
    Bass sen zaten Türkiye için yetiştirilmiş, Ortadoğu için hazırlanmış bir CIA ajanısın. Biz bu ülkede kimleri nereye, ne zaman, ne için ve ne amaçla gönderildiğini zaten biliyoruz. Hiç kimse sanmasın ki Türkiyenin Dünyadan haberi olmadığını. Birileri sıcacık yatagına yatarken gece gündüz demeden Vatanının, Milletinin, Özgürlüğünün bekası için gece gündüz demeden ve hatta sabaha kadar Duasını esiğremeyenleride bilşyoruz. Bass sen ve senin gibilerden biz ENDİŞE duymuyoruz.
    Cevapla
  • bg turk 6 yıl önce Şikayet Et
    hayir Tramp Turkiyede yapilacak kanlieylem (operasyonlara) imza atmiyor o yuzden
    Cevapla
  • Ne farkeder ki? 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberin haklılık payı var tamam da... Diyebiliriz diyen kim? Bu yazının yazarı kim? Mesela 40 milyar dolarlık Boeing ihalesini falan da iptal edecek miyiz? Bunu da sorsaydı... Kör döğüşü gibi geldi bana...
    Cevapla
  • alihaaydar 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın katilleri tabi o kadar canavarlaşmışlar ki o kadar kan dökmeye alışkınlar kahhar ismi ile kahretsin hain yandaşlarını da
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Simdi bu adam elini kolu sallayarak ve kış kış bilerek gidecek mi yani
    Cevapla
  • Halk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende aynısını düşündüm. Tutuklansın sorgulansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...
Yunan basını: Fatih Terim kovuluyor!