Türkiye bu yıl nasıl bir kış geçirecek? Meteoroloji Uzmanları uyardı!

Türkiye aşırı sıcakların hakim olduğu bir yazı geride bıraktı. Kavurucu sıcaklar bitti, yağmur ve serin hava etkili olmaya başladı. Peki, Türkiye bu yıl nasıl bir kış geçirecek? İşte, Meteoroloji Uzmanlarının tahminleri...

Türkiye bu yıl nasıl bir kış geçirecek? Meteoroloji Uzmanları uyardı!
Türkiye bu yıl nasıl bir kış geçirecek? Meteoroloji Uzmanları uyardı!
GİRİŞ 22.12.2017 08:57 GÜNCELLEME 22.12.2017 08:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kavurucu sıcakların sona ermesiyle birlikte hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyrediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle Kasım ayından sonra havaların soğuyacağını belirtiyor.

Meteoroloji Uzmanları tahminlerini şimdiden gerçekleştirdi. Türkiye'yi bu yıl bol kar yağışlı bir hava bekliyor. Ilık bir kış beklentisi içerisinde olunmaması da uzmanların uyarıları arasında yer alıyor. 

Türkiye genelinde, özellikle Kasım ayının sonunda havalar hissedilir derecede soğuyacak. Dolu ve kısa süreli sağanak yağışlar küresel ısınmanın etkileri olarak yine karşımıza çıkacak. 

DOĞUDA AŞIRI SOĞUKLAR RÖTARLI GELECEK!

Meteoroloji Uzmanlarına göre, Doğuda beklenen aşırı soğuklar biraz rötarlı gelecek. Dondurucu soğuklar çok uzun bir süre görülmeyecek. Soğuk ve tipi yerine, bol kar yağışlı bir hava etkili olacak.

İSTANBUL BU YIL KARA DOYACAK!

İstanbul'da bu yıl kara doyacak. En az 3-4 kez yoğun kar yağışı olabileceği tahminler arasında bulunuyor. Meteoroloji Uzmanları son olarak Ekim ayının 3.haftasından itibaren tüm yurtta sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettireceğini söylüyor. Bu nedenle sıkı giyinin ve yanınıza şemsiye almayı unutmayın uyarısında bulunuyorlar.