Deniz Baykal'ın son sağlık durumu nasıl? Doktorundan çok önemli açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu nasıl? Geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık nedeni ile apar topar ameliyata alınan Deniz Baykal’ın doktoru Prof. Dr. Erkan İbiş son durum hakkında bilgi verdi.

Deniz Baykal'ın son sağlık durumu nasıl? Doktorundan çok önemli açıklama
Deniz Baykal'ın son sağlık durumu nasıl? Doktorundan çok önemli açıklama
GİRİŞ 24.10.2017 12:04 GÜNCELLEME 24.10.2017 12:04

9 gündür Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi gören CHP Eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın durumu ciddiyetini koruyor.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı; “Düne göre bir gerileme yok” dedi.

“Durum ciddi, bilinci yine kapalı ancak genel durumu stabil, yaşamsal bulguları iyi, spontan solunum kapasitesi iyi, beyin sapı refleksleri iyi, ağrılı uyarılara cevap dün ki düzeyde, ödem çözülme süreci devam ediyor bu devam ettikçe elbette ki Deniz Beyin iyileşmesi beynin toparlanması ve nörolojik bulguların daha da iyiye gitmesini bekliyoruz tabi ki bu sürecin iyiye gitmesi için ödem çözülme süreci ile beraber yeni bir komplikasyonun da ortaya çıkmaması gerekiyor. Bu yönde arkadaşlarımız hem muayeneleriyle hem de görüntülü incelemelerle gerekli değerlendirmeyi yapıyorlar. Tomografi ve ardından bir emare çekildi biz onun sonucunu bekleyelim, tümünü birden açıklayalım diye geciktik açıklamamız da, her ikisinde de yeni bir komplikasyonu yeni bir olumsuzluğu destekleyecek herhangi bir bulgu görülmedi. Elbette ki bu süreç sabırla takip edilecek, süreç bu tür hastalıklarda günler haftalar alabiliyor bunu hepimiz biliyoruz ancak umudumuz elbette ki beynin kendisini toparlayacağı yönünde bunun içinde biliyorsunuz uyutulma işlemi çok önemli beynin dinlenmesi çok önemli bu bağlamda da uyutulma işlemine arkadaşlarımız devam edecek yine beynin desteklenmesi tedavisine genel destek tedavisine ve cihazlı solunum desteğine yine devam edilecek. Kısacası düne göre bir gerileme yok, bir komplikasyon yok, dün ki durumuna göre her hangi bir olumsuzluk yok.”

deniz-baykal-doktoru

Deniz Baykal’ın sağlık durumu ile ilgili bir sonraki açıklamanın Çarşamba Günü yapılması bekleniyor.

DENİZ BAYKAL’A NE OLDU?

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal beynin de ödem ve kanama sebebi ile ameliyata alındı. Bu kanamanın sebebi olarak şahdamarların yani beyni besleyen ana damarlar olan karotis arterlerinin içinde gelişen plaklar ve bu plaklardan kopan pıhtı nedeniyle geliştiği anlaşılıyor.

PLAKLAR NASIL OLUŞUR?

Yaşlanma sonucunda damarlar da sertleşip kalınlaşıyor. Bu duruma “damar yaşlanması” adı veriliyor.

Kalınlaşıp sertleşen damarlar içerisinde damar tıkayıcı sert ve yumuşak pıhtılar oluşuyor buna kısaca “plak” adı veriliyor.

KİMLER RİSK ALTINDA?

Plak oluşma riski yüksek olanların başında aşağıdaki problemleri yaşayanlar vardır;

-Sigara içenler

-Fazla kilolular

-Ağır stres yükü olanlar

-Hipertansiyonlular

-Şeker hastaları

-İnsülin direnci olanlar

-Kan yağ dengesizliği yaşayanlar

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sebepsiz yere defalarca bıçakladı! Kuryelik yapan üniversite öğrencisini canice öldürdü
Türkiye'nin 4'te 1'ne elektrik verecek! Yeni dönem başlıyor