Kazakistan Cumhurbaşkanından Nabi Avcı'ya ödül

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından, Kazakistan'ın bağımsızlığının 25'inci yılı anısına, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'ya ödül verdi.

Kazakistan Cumhurbaşkanından Nabi Avcı'ya ödül
Kazakistan Cumhurbaşkanından Nabi Avcı'ya ödül
GİRİŞ 24.10.2017 22:18 GÜNCELLEME 24.10.2017 22:18

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından, Kazakistan'ın bağımsızlığının 25'inci yılı anısına, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'ya Türk Dünyasına yaptığı hizmetleri için "Kazakistan Üstün Hizmet Ödülü" verildi.

Ödül Sn. Nabi Avcı’ya Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı tarafından takdim edildi.

TÜRKSOY'un Ankara'daki merkezinde, "Türk Dünyasının Kültürel Entegrasyonunda Medya ve İletişim Konferansı" düzenlendi.

Burada konuşan Avcı, ödüle layık görüldüğü için Kazakistan Cumhurbaşkanı Nurbultan Nazarbayev'e teşekkür etti ve Türk dünyasının birliği ve beraberliği için ortak zeminler buluşturmak konusunda katkı sağladığı için TÜRKSOY'a şükranlarını sundu.
2013'te Eskişehir'in Türk dünyasında "Kültür Başkenti" ilan edildiğini anımsatan Avcı, daha sonra diğer Türk devletlerinde yeni kültür başkentlerini ilan edilmesinde TÜRKSOY'un büyük bir katkı sağladığını belirtti.

"TÜRKİYE, KAZAKİSTAN'IN BAĞIMSIZLIĞINI TANIYAN İLK ÜLKE"

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı da Türk dünyasını bir araya getiren şahsiyetlere teşekkür etmek adına programı düzenlediklerine belirterek Avcı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı dönemde bu ilişkilerin daha üst seviyelere taşındığını ifade etti.
Saparbekulı, Kazakistan halkının yıllarca bağımsızlığına ulaşmak için çok çabalar harcadığını anımsatarak "Türk halkı da yıllarca bağımsızlığımızı kazanacağımız günün hayallerini kurdu." dedi.

Kazakistan'ın bağımsızlıktan sonra Türkiye'nin desteğini hep yanında bulduğunun altını çizen Saparbekulı, "Ülkemizin bağımsızlık ilanından 30 dakika sonra kardeş ve dost ülkemiz Türkiye'nin bağımsızlığımızı tanımasını herkes minnet ve şükranla anmaktadır." diye konuştu.

Öte yandan, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da TÜRKSOY'un Türk dünyasının ortak kültür ve sanat çatısı, Türk dünyası sanatçılarının ve entelektüellerinin buluşma noktası olduğuna değinerek Avcı'nın Türk dünyası ile kültürel işbirliğinin kurulmasındaki rolünün büyük olduğunu dile getirdi.

Kaseinov, Avcı'nın Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu Başkanı olduğu dönemde TÜRKSOY ile yakınlığının başladığını ve daha sonra da özellikle kültür ve eğitim konularında dernekte çok önemli· görevler üstlendiğini kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir