İstifa eden başkan: Hazırlıksız yakalandım

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ayrılan Recep Altepe, "Hazırlıksız yakalandım" dedi.

GİRİŞ 25.10.2017 11:30 GÜNCELLEME 25.10.2017 12:00
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen ve geçen pazartesi günü beklenen açıklamayı yapıp Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ayrılan Recep Altepe, "Hazırlıksız yakalandım" dedi. Altepe, kendisini istifaya sürekleyen süreçle ilgili yorum yapmayacağını, bu konuda bilgisinin olmadığını da söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaparken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen belediye başkanları arasında yer alan ve pazartesi günü görevinden ayrıldığını açıklayan Recep Altepe, eşi Hüsniye Altepe ile tatil için güney sahillerine gitti. Altepe, gelişmelere hazırlıksız yakalandığını söyledi. Altepe, şunları kaydetti:



"Ben daha önce görev sürem bitene kadar kendimi hazırlıyordum. Bu zaman dolunca tekrar görev verilirse yoluma devam ediyordum. Bu kez öyle olmadı. Hazırlıksız yakalandım. Seçimlere 1.5 yıl vardı. Kendimi buna göre ayarlamıştım. Evimi yaptırmak için yıktırmıştım. Hizmet sürem dolunca yeni evime taşınacaktım. Şimdi öyle olmadı. Tatil dönüşü kiraya taşınacağım."

KARAR ALDIK HİDROLİK SİSTEM İMALATINA BAŞLAYACAĞIZ

Kendisini istifaya sürekleyen süreçle ilgili bilgisinin olmadığını ve bu konuda yorum yapmayacağını belirten Recep Altepe, kimseyi de suçlamayacağını söyledi. Bursa Büyükşehir Başkanı olunca ticari yaşamını durdurduğunu belirten Altepe, şöyle konuştu:

"Tekrar etmek istiyorum. Benim yüzüm ak, alnım açık. Bu konuda rahatım. İstifa ettikten sonra iş yaşamıma tekrar devam edeceğim. Ben makine mühendisiyim, oğlum, kızım ve gelinim de mühendis. Karar aldık, sıfırdan otomotiv üzerine hidrolik sistem imalatına başlayacağız. Bu projemiz de seçim sonrası için düşünülüyordu. Önceye almak zorunda kaldım. Söylediğim gibi hazırlıksız yakalandım."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 24
  • selçuk 6 yıl önce Şikayet Et
    Oyunun adı komplo teorisi yenileniyoruz imajı vermek için güzel oyun iyi gitmeyen bazı şeylerin önüne geçmek için iyi bir adım tebrik ederim
    Cevapla
  • ekrem 6 yıl önce Şikayet Et
    Simit satarsın
    Cevapla
  • Erol 6 yıl önce Şikayet Et
    Açıklamaları, niye istifa etmesi gerektiğiyle uyuşmuş. Hizmet için geldiği makamdan ayrılırken söyleyecek sözün eğer buysa yazık olmuş.
    Cevapla
  • Ahmet ceylin 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet siyaseten gitti başka ne olabilir di ki
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklama doğru ise bir Başkana yakışmamış: Canım çıksın sanki asgari ücretli sade bir vatandaş. Gözlerimden nisan yağmurları aktı. Vah garibim vah. Kış vakti kapıda kalmış. Bursa İline kaybettirdiklerine biraz üzül. Hava kirliliği (Demirtaş yakınındaki eski çöplüklerden ve atık arıtma tesislerinden yayılan pis kokular) Osmangazideki hurdacıların çevreye verdikleri hava kirliliği. Ve en önemlisi şehir içindeki gereksiz tren projelerinden Bursa halkı bıktı. İyi ki gittiniz.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah be altepe,senin bu açıklamalarından sonra çok mu üzülmemiz gerekiyor.Bakın bizim yazılarımıza tam son iki senedir,Altepe gidici yazdık.Bizim düşüncelerimize göre çok geç bile kalındı.Bursa'mızın son yılları heba edildi.Ne yapalım senin alnın ak lakin kendine göre bir görev bu kadar mı kötü yönetilir.Sen neyi yanlış ve hatalı yapıp davrandığını çok iyi bilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz