Cam filmi muayenesi ''ağır kusur'' mu sayılacak? TÜVTÜRK açıklaması!

Cam filmi yasağının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir düzenleme de araç muayene istasyonlarında yapıldı. TÜVTÜRK gerçekleştirdiği düzenlemeler doğrultusunda, cam filmi ve sonradan boyanmış camların ''ağır kusur'' kapsamına aldı. İşte, TÜVTÜRK cam filmi muayenesi konusuna ilişkin son dakika açıklaması...

Cam filmi muayenesi ''ağır kusur'' mu sayılacak? TÜVTÜRK açıklaması!
Cam filmi muayenesi ''ağır kusur'' mu sayılacak? TÜVTÜRK açıklaması!
GİRİŞ 07.11.2017 11:19 GÜNCELLEME 07.11.2017 11:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Araçlarda cam filmi yasağı Resmi Gazete'de yayımlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın belirlediği standartlarda araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK, cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili düzenleme hakkında araç sahiplerini uyardı. Yaklaşık 5 milyon araç sahibini ilgilendiren cam filmi yasağı Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir düzenleme de araç muayene istasyonlarında yapıldı. Kusurlar tablosunda yapılan güncellemeye göre daha önce ‘Hafif Kusur’ olarak değerlendirilen filmli camlar ve sonradan boyanmış camlar ‘Ağır Kusur’ olarak değerlendirilecek ve bu araçlar muayeneden geçemeyecek. TÜVTÜRK, cam filmi ve sonradan boyanmış camların 'ağır kusur' kapsamına alındığını ve bu araçların muayeneden geçemeyeceğinin açıklamasını gerçekleştirdi.

HAFİF KUSURDAN, AĞIR KUSUR SAYILACAK!

TÜVTÜRK'ün araç muayene hizmeti sırasında yaptığı değerlendirmeleri belirleyen kusurlar tablosu güncellendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanan kusurlar tablosu ile ilgili değişiklik 1 Kasım 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Buna göre, daha önce ‘Hafif Kusur' olarak değerlendirilen araç cam filmleri ve sonradan boyanan camlar yeni düzenleme ile ‘Ağır Kusur' sayılacak. Bu araçlar, araç muayenesinden geçemeyecek. Cam filmi ve sonradan boyanmış camı bulunan araç sahiplerinin, araçlarını orjinal haline getirerek muayeneye gelmeleri gerekmektedir.

tüvtürk

TÜVTÜRK SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

"TÜVTÜRK, muayene hizmetinin daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi amacıyla araç sahiplerini cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili gerçekleşen düzenleme konusunda uyardı. Buna göre, daha önce ‘Hafif Kusur’ olarak değerlendirilen araç cam filmleri ve sonradan boyanan camlar yeni düzenleme ile ‘Ağır Kusur’ sayılacak. Bu araçlar, araç muayenesinden geçemeyecek. Cam filmi ve sonradan boyanmış camı bulunan araç sahiplerinin, araçlarını orjinal haline getirerek muayeneye gelmeleri gerekmektedir."

tüvtürk

YORUMLAR 3
  • Konyalı herif 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bi uygulama tebrik edyrm.bundan sonra cam filmi serbestligi verilir ise ak parti çok oy kaybeder çünki 10 binlerce kişi cam filmlerini söktürdü.iç işleri bakanımız ve cumhurbaşkanımız buna çok dikkat etsin.not....cam filmi taktıranların %90 ı gayrimeşru işlerle ugraşan kişilerdir.otomobil içinde fuhuş,esrar,eroyin,kaçakçılık,yapılması kolaylaşıyor.ayriyeten kaza anında cam filmden dolayı cam dagılmıyor kırılıyor ve araç içerisindekilerine daha fazla zarar veriyor..
    Cevapla
  • kastamonulu 6 yıl önce Şikayet Et
    konyalı yazıyor gerisini okumayın.
    Cevapla
  • Şehmus 6 yıl önce Şikayet Et
    bir bildiğin yok bari yorum yapma cahil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu