Ucuz et satışı başladı! Kıyma ve kuşbaşı kaç TL?

Vatandaşa makul fiyatlarda et satışı için harekete geçen Gıda, Tarım ve Havyancılık Bakanlığı ucuz et satışı için Türkiye'nin pek çok noktasında şubesi olan BİM ve A101 ile anlaşmaya varıldı. Bugün itibariyle satışa çıkacak ucuz etin kilosu kaç TL olacak? İşte, ucuz ete ilişkin son haberler...

Ucuz et satışı başladı! Kıyma ve kuşbaşı kaç TL?
Ucuz et satışı başladı! Kıyma ve kuşbaşı kaç TL?
GİRİŞ 06.11.2017 14:22 GÜNCELLEME 06.11.2017 14:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uzun zamandır yürütülen ucuz et satışı çalışmalarında sona gelindi. Bakanlık ucuz et satışı için 2 market zinciri ile anlaşmaya vardı. Türkiye'nin 81 ilinde aynı kalite ve fiyatta satılacak kıyma ve etin kilosu ne kadar olacak? Peki, herkes tarafından bilinen ve hemen her noktada şubesi bulunan bu iki market zinciri neresidir? Bakanlık tarafından ucuz et satışı için belirlenen kriterler neler? Ucuz et satışına ilişkin son detaylar haberimizde...

BİM VE A101'DE UCUZ ET SATILACAK!

Ucuz et ihalesi için Bakanlığa yapılan başvurular neticesinde; Türkiye'nin birçok noktasında bulunan ve binlerce şubesi olan iki market zinciriyle anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu. Dün öğlen saatlerinde açıklanan bu iki market zinciri 6,7 binlere varan şubeleriyle he vatandaş tarafından tanınan BİM ve A101 oldu. Bugüün itibariyle satışa başlanacak ucuz et için ise sözleşmede bazı kriterler belirlenmişti. 

UCUZ ETİN KİLOSU KAÇ TL OLACAK?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen fiyat ve satış kriterleri doğrultusunda ucuz et, raflardaki yerini alacak. Ucuz et satışı yapacak marketlerin her şubesinde fiyat ve satış standartları aynı olacak. Buna göre Bakanlık tarafından belirlenen fiyatlar satışta geçerli olacak. 

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen fiyatlar ise şöyle, kıymanın kilosu 29 TL, kuşbaşı etin kilosu 31 TL olacak. Yarımşar kilogramlık paketlerde satılacak ucuz etin ise donmuş ya da şoklanmış değil taze halde satılması koşulu marketlere sunulmuştu. 

Sözleşmeye göre, MAP ambalajlı paketlerle sunulacak et için bu kriterler her noktada aynı olacak. Ayrıca marketlerin başka reyonlarında da bu ürün haricinde et ve kıyma satışı kesinlikle olmayacak. 

Ucuz et için, anlaşılan BİM ve A101 marketlerinde et satışının bugün itibariyle başlaması bekleniyor.

YORUMLAR 4
  • COŞKUN AFFETMEZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Yağ orannı yazsınlar ?29 liralık etin kıyması vıcık vıcık yağ olmasın ?
    Cevapla
  • Kayserispor 6 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat dikkat. Birileri hepsini satın alıp tekrar yüksek fiyattan satmasin
    Cevapla
  • zahide. m 6 yıl önce Şikayet Et
    Birde bu etler Gimdesden helal sertivikasi alsada gönul rahatligiyla yesek
    Cevapla
  • tahavimm 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu etlerin kesimiyle tasinmasiyla helalligiyle ilgi durumlar yayimlandi. Sorun yok. Bilginize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi