Yalova'da anlamlı uygulama

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması için kurulan ve pet şişe atılarak çalışan 'yempati' makinesi konuldu.

GİRİŞ 04.11.2017 00:54 GÜNCELLEME 04.11.2017 00:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması için kurulan ve pet şişe atılarak çalışan "yempati" makinesi sayesinde, hem hayvanların karnı doyacak, hem de atılan pet şişelerin geri dönüşümü sağlanarak, buradan elde edilen gelirle engelliler için tekerlekli sandalyeye alınacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı Yalova Şube Müdürlüğü tarafından ilçeye kurulan makineye atılan pet şişelerin geri dönüşüm işini ve mama desteğini Çınarcık Belediyesi yapacak.

Yalova Şube Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Cumhur Ersöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, makinenin hayvanların yiyecek ihtiyacının yanı sıra sosyal sorumluluk projesine de katkı sağlayacağını söyledi.Makinenin çok yararlı olduğunu anlatan Ersöz, şunları kaydetti:"Pet şişe ve kapak atıldığında 'yempati'den kedi, köpek maması ve su dökülüyor. Bu şekilde sokak hayvanlarının buradan beslenmesi sağlanıyor. Makinede 15 kilogram kapasiteli bir mama haznesi var. Günlük tüketimin 4-5 kilogram olacağını tahmin ediyoruz. Bu da 25 sokak hayvanının beslenmesi anlamına geliyor. Pet şişeler de Çınarcık Belediyesi yardımıyla sosyal projelerde kullanılacak. Tekerlekli sandalye alımında ve farklı projelerde kullanılacak. Yani bir pet şişeyle hem sokak hayvanları doymuş olacak, hem de sosyal projelerin önü açılmış olacak."Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Yalova Temsilcisi Reyhan Ataman ise, "Yempati" makinesinin takipçisi olacağını ifade ederek, "İnsanlardan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Mama desteğine ihtiyacımız olacak. Herkes destek verirse bu makine, her zaman dolu kalır ve sokak hayvanları da tok kalır." diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Süper fikir tebrik ve teşekkür ederim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır