Miroğlu'ndan Livaneli'ye sert eleştiri

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'ndan Zülfü Livaneli'nin, Huzursuzluk adlı son romanına eleştiri geldi..

Miroğlu'ndan Livaneli'ye sert eleştiri
Miroğlu'ndan Livaneli'ye sert eleştiri
GİRİŞ 04.11.2017 17:36 GÜNCELLEME 04.11.2017 17:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Miroğlu;  ''Romanlarını severek okuduğum, türkülerini dinlerken dalıp gittiğim Livaneli'nin son romanı Huzursuzluk okuru gerçeklik duygusundan koparan bir ideolojik metin olmuş maalesef.. Mardin'i anlatıyor diye bir solukta okudum, ama burda anlatılan Mardin'in gerçek Mardin'le maalesef bir ilgisi yok. Roman elbette gerçeğin kendisi değil, ama bu, isteyenin kalemi eline alıp Mardin'i bir DAEŞ cenneti olarak anlatma özgürlüğü anlamına gelmiyor. Romana göre, DAEŞ  militanları sokaklarda gruplar halinde dolaşıyor ve roman kahramanını Ezidi bir kızla evlendi diye kurşun yağmuruna tutuyor! Oysa ben tam tersini hatırlıyorum, 6-7-8 Ekim olaylarında, sadece sakalları var diye, sakallı insanlar sokak ortasında linç edilmiş ve araçlarında yakılmışlardı.

Sayın Livaneli dünya çapında bir yazarımız, UNESCO elçisi, biz de Mardin'i dünya UNESCO mirasıyla buluşturmaya çalışıyoruz, 'Elçi' Mardin'i böyle anlatırsa UNESCO'daki karar alıcılara kendimizi nasıl anlatacağız? Hoş bir şey değil bir romana beddua etmek ama Mardin için de bunu göze alıyorum: İnşallah 'Huzursuzluk' başka dillere çevrilmez de, bu gerçek dışı romanla sadece biz, biz bize kalırız..Keşke Sayın Livaneli'ye ziyaret ettiği kasre kanco'da bir Mardinli de gerçek Mardin'i anlatsaydı..'' dedi.

YORUMLAR 15
  • Kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    bu zülfü livaneli denen şahsın hiç bir şekilde bu ülkenin hayrına bir çivi dahi çaktığını düşünmüyorum hizmet ettiği bir yer var ama bu kesinlikle Türkiye değil.
    Cevapla
  • Metin Ecevit 6 yıl önce Şikayet Et
    Zülfü livaneli nin Mardini ve mardin halkını tanımadığı belli. Bir yazar hakkında roman yazacağı bir şehri ilk önce yaşaması ve ondan sonra ne yazacaksa gözden geçirmesi gerekir. Ve ! unutmasınki biz mardinde yüz yıllar boyu bir AİLE gibi yaşıyoruz türkmeni arabı kürdü süryanisi keldanisi ezidisi vede aklıma şu anda gelmeyen halklarıyla beraber biriz ve bir olmaya devam edeceğiz.
    Cevapla
  • yurtTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlatsa ne olacak? Zülfü ve tayfası doğruyu gözüne soksanız bile görmek istediklerini, gerçeği kulaklarına haykırsanız bile duymak istediklerini duyarlar. Bun ların soyu böyle gelmiş böyle gider...
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adam değil miydi PKK terör örgütü değildir diyen
    Cevapla
  • Objektif 6 yıl önce Şikayet Et
    Zülfü Livaneli döneme göre fikrini değiştirebilen biri. Cumhuriyetçi falan değil. Hiçbir görüşü de tutarlı değil. Merak etmeyin kimse ciddiye almaz bu şahsı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek