2017 KYK burs sonuçları Kasım'ın kaçında açıklanacak?

Üniversite öğrencileri gözünü 2017 - KYK burs başvuru sonuçlarına çevirdi. Okulların açılmasıyla birlikte KYK burs başvurusu yapanlar sonuçlar için gelecek son dakika açıklamalarını merak ediyor. Peki KYK burs başvuruları ne zaman sonuçların?

2017 KYK burs sonuçları Kasım'ın kaçında açıklanacak?
2017 KYK burs sonuçları Kasım'ın kaçında açıklanacak?
GİRİŞ 09.11.2017 12:06 GÜNCELLEME 09.11.2017 12:06

Her sene olduğunu gibi bu senede Kasım ayı itibariyle en çok merak edilen konuların başında KYK burs başvuru sonuçları geliyor. 2017 - 2018 yılı eğitim öğretim döneminin başlaması ve üniversitelerin açılmasıyla birlikte KYK burs başvurusu yapanlar sonuçları beklemeye başladı. Milyonlarca üniversitelinin yakından takip ettiği 2017 KYK burs başvuru sonuçları için gelecek son dakika açıklamaları büyük önem kazandı. Peki KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Eğitimine devam ederken maddi destek almak isteyenler heyecanla beklemeye başladı.

KYK burs başvuru sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

KYK bursu ve kredi sonuçları, kurumun sonuç sayfası ve e devlet sistemiyle aynı anda kyk.gsb.gov.tr'den açıklanacaktır. Adaylar sonuçlara TC kimlik ve kimlik bilgileri ile kurumun internet sitesinden takip edebilecek.

 

2017 KYK burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra, üniversite öğrenci burs hakkını elde etmişse, muhakkak e-Devlet’te “taahhütname onayı” yapması gerekiyor. Onay yapılmadığı taktirde, öğrenci 2017 KYK burs hakkında mahrum kalır.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz sene 12 Ekim tarihinde başvurusu tamamlanan KYK burs başvurusunun sonuçları, 17 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu sene ise KYK burs başvuları ise 16 Ekim tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın açıklama süreci baz alınırsa, bu sene 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin erişimine açılacağı öngürülebilir. Fakat Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. KYK burs başvuru sonuçları net tarih belli olur olmaz haberimizden öğrenebilirsiniz...

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Burstan yararlanacak öğrenciler;

- Ön lisans öğrencileri,
- Lisans öğrencileri,
- Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
- Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir. 

Burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu, vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir ve aynı öğretim türünde bir daha burs verilmez. Ancak bursun kesildiği tarihte öğrenim kredisi almak isterse Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kredi verilebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor