Cam filmi yasağı kimler için geçerli değil? Bakanlık tarafından 'istisna' açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından, araçlarda cam filmi yasağı konusuna ilişkin, ''yasağın camlarına sonradan film kaplatan tüm araçları kapsadığını bunun tek istisnasının fabrika çıkışlı araçlar olduğu'' şeklinde ifadelere verildi.

Cam filmi yasağı kimler için geçerli değil? Bakanlık tarafından 'istisna' açıklaması
Cam filmi yasağı kimler için geçerli değil? Bakanlık tarafından 'istisna' açıklaması
GİRİŞ 09.11.2017 10:59 GÜNCELLEME 09.11.2017 11:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, cam filmi yasağı konusuna ilişkin araç sahiplerini yakından ilgilendirecek önemli açıklamalar gerçekleştirdi.  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yaklaşık 5.5 milyon aracı ilgilendiren cam filmi yasağına ilişkin tartışmalar devam ederken yasağın tüm araçları kapsamadığı, filmin dereceleri olduğu söylentilerine açıklamaları doğrultusunda kesinlik kazandırdı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yasağın camlarına sonradan film kaplatan tüm araçları kapsadığını bunun tek istisnasının fabrika çıkışlı araçlar olduğunun açıklamasını gerçekleştirdi. Aynı zamanda Bakan Özlü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çıkışında gazetecilerin cam filmi yasağının kapsamına ilişkin sorulara da yanıt verdi.

Bakan Özlü, aslında yasağın hiç kalkmadığını vurguladı. Geçen yıl 26 Ekim'de yönetmelik değişikliği yaptıklarını bunun da bir yıl sonra yani 26 Ekim 2017'de yürürlüğe gireceğini anlattı.

Bakan Özlü, "Biz bu yasağı kaldırma iradesi gösterdik. Ancak Nisan ayından itibaren Emniyet'le yapılan görüşmelerde, 'terör eylemleri var, tespit etmekte zorlanıyoruz' talepleri üzerine yasağı sonlandırma yönündeki iradeyi ortadan kaldırdık. Bir terör eylemi olur ve 'bu cam filminden dolayı olmuştur' derlerse, bunun sorumluluğunu almak zordur. Konu terör, insanların güvenliği, o bakımdan bir şey diyemiyoruz" sözlerini kaydetti.

cam filmi

CAM FİLMİ YASAĞI DERECE DERECE Mİ?

Bakanlık yetkilileri ise cam filmlerinin çeşitli dereceleri olduğu ve bazıları için yasak olmadığı söylentilerine de açıklık getirdi.

"Bu doğru değil. Yasak tüm araçları ve camlara sonradan taktırılan tüm filmleri kapsıyor. Uygulamanın tek istisnası fabrika çıkışlı film kaplı araçlar" bilgisini verdi.

cam filmi

YORUMLAR 6
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    teror eylemi yapmak isteyen hertürlü yapar adam yeterki kafasına koysun
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    peki fabrika çıkışı filmi olan araçlar terör eyleminden muafmı demek bu...
    Cevapla
  • ÖZÜR 6 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayında orjinal fabrika çıkışlı lüx bir araba camlardan içerisi kesinlikle görülmüyor. ve terör olaylarında en çok lüx araç kullanılıyor.Sevgili emniyetimiz buna nasıl bir önlem alacak. söylentiler kesinlikle geçersiz bahane amaç AK Partinin 2023 hedefine ilerlemesini engellemek. Bu olaylar halk nezdinde oldukça tepki topladı.hesaplananda bu olsa gerek.
    Cevapla
  • Asabi 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim aracim filmli diye polis beni goremiyor diye terorist oldum yani polis her halukarda görüyor icini durduruyor on cam filmsiz aracimin ben takla attım kirilan camlar dagilmadi film sayesinde burda herkesin ailesi var disardan esinin genc kizinin gorunmesini istemiyor adam arka cam filmli olsa ne kotulugu var arkadan gelen arabanin farlarinin isigini kiriyor faydasi var madem yasak mi var turkiye cumhuriyetinde resmi plakali araclar dahil fabrika cikisina bakmaksizin her arac bu yasaga tabi tutulsun
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    emniyet bunu israrla isteyen emniyet muduru ve bu bakan iyi incelenmeli kripto olabilir bunlarin aldigi bu karar RTE ZARAR VERCEK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi