43R onaylı cam filmi nedir?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü son dönemde sıkça gündeme gelen cam filmi yasağı hakkın önemli açıklamalarda bulundu. Özlü 43R onaylı cam filminin yasak olmadığı açıklandı. Peki 43R onaylı cam filmi nedir? Nerelerde takılır? İşte detaylar...

43R onaylı cam filmi nedir?
43R onaylı cam filmi nedir?
GİRİŞ 14.11.2017 11:30 GÜNCELLEME 14.11.2017 11:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

2017 yılı itibariyle cam filmleri kesin olarak yasaklandı. Bununla birlikte binlerce kişi araçlarından cam filmlerini söktürmeye başladı. 

Son dönemde büyük eleştiri alan yasakla ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıklamada bulundu. Özlü 43R onaylı cam filminin yasak olmadığını belirtti. Peki 43R onaylı cam filmi nedir? Nerelerde takılır? İşte detaylar...

 

CAM FİLMİ NEDEN YASAKLANDI?

Bakanlık olarak önce buna sıcak bakmadıklarına işaret eden Özlü, "Ancak cam filmi takılı bir araç, terör eylemi gerçekleştirirse ve burada çok sayıda insan hayatını kaybederse, bunun ülkemiz için büyük bir sıkıntı olacağını düşündük. Dolayısıyla cam filmi yasağının kaldırılması irademizi değiştirdik ve yasağın kalkmasının iptali yönünde karar aldık." ifadesini kullandı.

43R ONAYLI CAM FİLMİ NEDİR?

Sadece fabrika çıkışlı 43R onaylı renkli arka camların kullanımı serbest. Yani aracın ön camı ile ön sağ ve sol camları renksiz olacak ancak arka cam ile arka sağ ve sol camlarda fabrika çıkışlı "43R onaylı renkli cam kullanılabilecek." değerlendirmesinde bulundu.

2017 ARAÇ CAM FİLMİ CEZASI NE KADAR?

Özellikle şoförün görüş açısını kapatan ve araç içinde kimin olduğunu göstermeyen cam filmlerinin söktürülmesi isteniyor.Trafik ekipleri filmlerin bir an önce sökülmesi gerektiğini, ilk cezanın 206 TL olduğunu, ikinci cezada ise aracın trafik men edileceğini belirtiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CAM FİLMİ YASAĞINI KALDIRIYOR MU?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) vatandaşlardan çok sayıda şikayet yansıdı.Cam filminde flaş gelişme... Cumhurbaşkanı devreye girdi

Alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cam filmi konusunda vatandaştan gelen şikayetler konusunda devreye girerek, ilgili bakanlıklara “mağduriyet yaratılmaması” konusunda talimat verdiği öğrenildi.

Erdoğan’ın bu talimatından sonra cam filmi konusunda gözler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na çevrildi.

 

YORUMLAR 4
  • Serhat 6 yıl önce Şikayet Et
    siz hala aracın içinde arayın bombayı. adam garnizonun altını kazıyor bomba koyuyor yolu kazıyor bomba koyuyor menfeze bomba koyuyor. nombayı kamyona yükleyip karakolun içine dalıyor siz hala vatandaşın aracının içinde bomba arayın. cam filmiyle uğraşana kadar milletin ekmek derdine çare bulun. vergi oranlarının yüksekliğine çare bulun...
    Cevapla
  • Mutlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın kardesim bu fılm işlerini buna kadar neler var yapılacak fakire ek ek vern
    Cevapla
  • cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Cam filmi olan araçtan bomba patlarsa diyor yahu adamlar Kamyonla patlatıyor .. Bunu cam filmi değil İSTİHBARAT önler yoksa gerisi boş.. :))
    Cevapla
  • tahir 6 yıl önce Şikayet Et
    saçmalıyorlar türkiyenin her işi bitti bi bumu kaldı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'ye teklif yağmuru: 8 futbolcuya yoğun talep!
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!