Cumhurbaşkanı Erdoğan cam filmi cezalarına kızarak talimat verdi! Yeni gelişmeler...

Cam filmi cezası konusuna ilişkin en yeni gelişmeler gündeme taşınmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan sürücülerden cam filmi cezalarına dair gelen şikayetler sonrasında devreye girdi. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanı Erdoğan cam filmi cezalarına kızarak o talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cam filmi cezalarına kızarak talimat verdi! Yeni gelişmeler...
Cumhurbaşkanı Erdoğan cam filmi cezalarına kızarak talimat verdi! Yeni gelişmeler...
GİRİŞ 13.11.2017 19:47 GÜNCELLEME 13.11.2017 19:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Milyonlarca araç sürücüsünü yakından ilgilendiren cam filmi konusuna ilişkin sürpriz bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) vatandaşlardan çok sayıda şikayet yansıdı. Erdoğan'ın başkanlık ettiği AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında araçlara sonradan takılan cam filmlerine kesilen cezalar da tartışıldı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Cumhurbaşkanı devreye girdi. Alınan bilgiler dahilinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cam filmi konusunda vatandaştan gelen şikayetler konusunda devreye girerek, ilgili bakanlıklara “mağduriyet yaratılmaması” konusunda talimat verdiği bilgisine ulaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşında büyük tepkisini toplayan cezalarla ilgili olarak “Genelge yayınlayın, düzeltin bu işi'' şeklinde ifadelere yer verdiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu talimatından sonra cam filmi konusunda gözler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na çevrildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ!

Araçlara sonradan takılan cam filmine ceza kesilmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da kızdırdı. Erdoğan'ın başkanlık ettiği AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bu konu da tartışıldı.

Erdoğan, “Genelge yayınlayın, düzeltin bu işi'' dedi.

Toplantıda “Cam filmine ceza kesilmesi kendi kalemize gol atmak, aynen Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artışı gibi” yorumları yapıldı. Erdoğan, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın çalışma yapmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ceza kesilmesinde bir tuzak var mı? Genelge ile mi düzeltilecek, nasıl çözecekseniz, düzeltin” dedi.

MYK toplantısında Başbakan Binali Yıldırım, parti yöneticilerine “Ceza kesilmeyecek, kesilen cezalarla ilgili de çalışma yapılacak” bilgisini verdi. Bu bilgi üzerine bir MYK üyesi, yakınına cep telefonundan mesaj göndererek “Cezayı yatırdın mı, yatırmadıysan bekle, düzenleme olacak” bilgisini paylaştı.

İÇİŞLERİ ONAY VERİRSE DERECELENDİRİLEBİLİR

Edinilen bilgiye göre İçişleri Bakanlığı'nın görüşleri doğrultusunda konu yeniden ele alınacak. İçişleri Bakanlığı, cam filminde çok koyu camlar yerine sadece güneşi kesmeye yönelik hafif dereceli renkli camı uygun görürse Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ilgili yönetmelikte buna göre bir değişiklik yapacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Araçların İmal, Tadil ve Montajı (AİTM) Hakkında Yönetmelikle bu yasağı sürdürüyor.

cumhurbaşkanı erdoğan ile ilgili görsel sonucu

CAM FİLMİ NEDEN YASAKLANDI?

Bakanlık olarak önce buna sıcak bakmadıklarına işaret eden Özlü, "Ancak cam filmi takılı bir araç, terör eylemi gerçekleştirirse ve burada çok sayıda insan hayatını kaybederse, bunun ülkemiz için büyük bir sıkıntı olacağını düşündük. Dolayısıyla cam filmi yasağının kaldırılması irademizi değiştirdik ve yasağın kalkmasının iptali yönünde karar aldık." ifadesini kullandı.

ÖN CAM YASAK

 Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Filmli cam fabrika çıkışlı ise, üzerinde 43-R ibaresi bulunuyor. Arka taraftaki camlarda 43-R ibaresi olan araçlara ceza yazmıyoruz'' dediler. Alınan son karara göre film, şoför mahalli ve yanındaki yolcu koltuğunun bulunduğu camda fabrika çıkışlı da olsa yasak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca 21 Ekim'de yayınlanan “Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik'' sonrası, cam filmi tartışması gündeme oturdu. Yönetmelik ile fabrika çıkışlı olanlar dahil tüm araçlarda ön cam ile ön sağ ve sol kapı camlarındaki film yasağı, eskisi gibi korundu.  Ön cam ile şoför tarafındaki sağ ve sol camlar renksiz olacak. Arka  üç camda ise 43-R  ibaresi varsa ceza  yazılmayacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, cam filmi yasağının hiç kalkmadığını belirterek, “Şu anda cam filmi taktırmış olan vatandaşlarımız da yasak varken, cam filmi taktırdı. Biz bakanlık olarak cam filmi yasağını kaldırmak istedik. Ancak Emniyet terör eylemleri sebebiyle şüpheli şahısların tanınması ve tespitinde sıkıntı yaşadığını aktardı. Bu nedenle cam filmi yasağı kalkmadı'' dedi.

43R ONAYLI CAM FİLMİ NEDİR?

Sadece fabrika çıkışlı 43R onaylı renkli arka camların kullanımı serbest. Yani aracın ön camı ile ön sağ ve sol camları renksiz olacak ancak arka cam ile arka sağ ve sol camlarda fabrika çıkışlı "43R onaylı renkli cam kullanılabilecek." değerlendirmesinde bulundu.

2017 ARAÇ CAM FİLMİ CEZASI NE KADAR?

Özellikle şoförün görüş açısını kapatan ve araç içinde kimin olduğunu göstermeyen cam filmlerinin söktürülmesi isteniyor.Trafik ekipleri filmlerin bir an önce sökülmesi gerektiğini, ilk cezanın 206 TL olduğunu, ikinci cezada ise aracın trafik men edileceğini belirtiyor.

cam filmi

YORUMLAR 8
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberleri dikkatli olursanız daha net anlarsınız. Cam filiminin bakanlık onaylı 43R olması gerektiğini söylüyor ve su an tüm araçlardaki filimler de her hagibi bir bakanlık onaylı 43R filim yok. Yani bakanlık onaylı filim taktırmış isteyecekler veya onaylatilmasi istenecek yine dunup dolaşıp vatandaşın cebinden bir şekilde para çıkacak
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    43R cam filmi falan değil. renkli cam ve bütün camlarda yazar.
    Cevapla
  • Eyp06 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı'mıza Allahım sağlıklı uzun ömürler versin cam filmi içinde yanlışı düzelttireceği için teşekkürler bizler rahatlık ve güneş ışığından korunmak için filim yaptırdık vatan hainleri bu ülkeye hainlik yapacaksa filim felan dinlemez bi şekilde yapar reisimize ve ailesine selamlarımı sunuyorum
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Âmin
    Cevapla
  • Halkın sesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Cam filimi araçlardan sokulduğu an cinayetler çoğalacak birde ufak tefek kazalarda kırılan camlar yaralanlanmalara sebep olcak filimsiz camlar .farzetki Küçük bebekli bir atladim sehir halindeyken emzirmeyi gerekti ama dışardan içerisi gözüküyor ve sen müslüman olarak bunu sineğe cekiyorsan sende sokcen filimi geçen .BU ARADA SİVİL VATANDAŞİN ARACİNDAN BAŞLATİLMADİ DARBE RESMİ İDARİ VE TSK ARACLARİYLA YAPİLDİ .Bırakın vatandaşı somurmeyi hangi vekil hangi millet vekili vatandaşla birlikte çıktı sokağa benim atam belli bayrağım beli
    Cevapla
  • Bozkurt58 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın reisim aracın içinde kimin taşındığı belli olmaz suçlu kaçma ve kaçırma olaylarından dolayı şu dönemde film olmaması daha iyi
    Cevapla
  • Ssssssaa 6 yıl önce Şikayet Et
    Polisin görevi nedir açtırsın camları baksın aracın içine ne var ne yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı