Son dakika cam filmi haberleri! Bakanlık iki formülü açıkladı... 24.11.17

Binlerce otomobil sahibi cam filmi yasağı kalktı mı kalkmadı mı bunun merak ediyor. Aracında cam filmlerini söktürmeyenler ise cam filmi serbest mi sorusunun yanıtı arıyor. 24 Kasım cuma itibariyle bakanlık cam filmi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika cam filmi haberleri! Bakanlık iki formülü açıkladı... 24.11.17
Son dakika cam filmi haberleri! Bakanlık iki formülü açıkladı... 24.11.17
GİRİŞ 24.11.2017 09:00 GÜNCELLEME 24.11.2017 11:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

24 Kasım 2017 - Cam filmi serbest mi yasak mı? sorusuyla ilgili son dakika gelişmeler haberimizde... Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü cam filmi yasağıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Binlerce araç sahibi cam filmi söktürüp söktürmeme konusunda kararsız. Peki cam filminin cezası var mı? 2017 yılı itibariyle cam filmi yasağı ile ilgili son gelişmeler haberimizde...

CAM FİLMİ SERBEST Mİ OLUYOR?

Faruk Özlü NTV canlı yayında yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

İki yol var baştan. Birincisi tamamen yasağın kalkması. İkinci yol, güvenlik güçlerimizin tereddütlerini de dikkate alan bir kriter tanımlayıp o kriter çerçevesinde cam filmi uygulamasının devam etmesi. Bu ikisinin arasında bir çalışma olacak.

Örneğin bir görüş var, ön tarafta yüzde 70 geçirgenlik. Olsun arkada serbest olsun diyen bir görüş var. Bunlar teknik düzeyde tartışılır. Bunları Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz talimatları doğrultusunda devam edeceği

CAM FİLMİ YASAĞI İLE İLGİLİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ

Erdoğan'ın, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda cam filmi yasağıyla ilgili olarak, "Yanlış yaptılar düzeltilmesi için talimat verdim" dediği öğrenildi.

Cam filmi konusunda yasağın yanlış olduğunu ve mağduriyet yaratılmaması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri ve Maliye Bakanlığı'na bu konuda talimat verdi. Geçtiğimiz günlerde motorlu taşıtlar vergisi ile ilgili devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez de cam filmi için devreye girmiş oldu.

CAM FİLMİ CEZASI KAÇ TL?

Cam filmi olan araç sahipleri, cam filminin yasaklanmasının ardından araçlarından cam filmini sökmeye çalışırken bir yandan da cam filmi cezasının ne kadar olduğunu merak ediyor. Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan'ın yaptığı açıklamaya göre cam filmi ola araçlara 427 TL ceza kesilecek ve araç muayenesinde ağır kusurlu sayılacak. Cam filmine caza, kaza halide tehlikeli olabilecek süs, eşya ve aksesuar maddesinden kesileceğini dile getiren Demirkan, araçlarda cam filminin koyuluk oranına göre yasaklanması gerektiğini söyledi.

Fakat Cumhurbaşkan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile ceza askıya alındı.

YORUMLAR 5
  • yağız 6 yıl önce Şikayet Et
    göz ve gönül zevkimize karışmayın lütfen yeter..
    Cevapla
  • HASAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz cam filmlerini söktürdük,bizim zararımızı kim karşılayacak!sorumlular''pardon''deyip mi geçecek.
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    ya bu dünyada yada öbür dünyada ama bu hakların sahipleri sizlerden bu hakkını alcaktır bu yapılan hepsi garibanın cebindeki 1 tll sini almaktır bu zorunlu saglık projesi siz gördünüzmü bir zengini parasız halde hastanede oldugunu ee bu gariban içinse iyi tamamda bu garibanlarınb arksaından garibanlara devlete borcunuz var demek neyin nesi
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    bunu kim yaptıysa insanlara sormadan ve arkadan insanları devlete borçlu çıkartan kim yada kimlerse bunlar haktanmı kurtulcaklarını zan ederler çünkü bu borç sadece garibanlara yüklenmiştir ödeyen vede ödemeyen vede ödeyecekler bu insanların hepsi bu hakkı bu haksızlık yapanlardan bu hakkını soracaktır bu gizemli borçların hakkını ödeyeceksiniz
    Cevapla
  • yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    orjinal olmayan merceksiz fara xenon ampul taktıranlar da geceleri başka sürücülerin gözlerini mahvedip görüşüşü bitirdiklerinden kazaya davetiye çıkarıyorlar.biraz da bununla da ilgilenilsin lütfen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek tarih verip ekledi: Başaracağız!
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı