Dondurucu kar soğukları geliyor! Hava sıcaklıkları ne zaman düşecek?

Aman dikkat! İstanbul için dondurucu kar soğukları geliyor. Meteoroloji uzmanları tarafından İstanbul'da hafta başından itibaren hava sıcaklığının hızlı bir şekilde düşmesi, İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesi tahmin ediliyor.

Dondurucu kar soğukları geliyor! Hava sıcaklıkları ne zaman düşecek?
Dondurucu kar soğukları geliyor! Hava sıcaklıkları ne zaman düşecek?
GİRİŞ 22.11.2017 09:00 GÜNCELLEME 22.11.2017 09:00

İstanbul'da yeni başında sıcaklıklar hızla düşüşe geçecek. Meteoroloji uzmanları özellikle, salı günü soğuk havayla birlikte kentin yüksek kesimlerine kar yağışı görülebileceği tahmini gerçekleştirildi. Meteoroloji uzmanlarının tahminleri doğrultusunda İstanbul'da hava sıcaklıkları bugünden itibaren azalmaya başlayacak. Sıcaklıkların hızla düşeceği, salı günü kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülebileceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte İstanbul'da pazar, pazartesi ve salı günleri yağmur bekleniyor.

İstanbul'da kasım ayı başından beri mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren kademe kademe azalarak mevsim normallerine gerileyeceği bekleniyor. Hafta sonuna kadar kentte yağış beklenmezken hafta başından itibaren hava sıcaklığının kuvvetli düşmesi ve İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından en güncel verilerden alınan tahminler doğrultusunda salı günü Bolu, Karabük'te kar yağışı görülecek. Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Çankırı, Kastamonu'da karla karışık yağmur görülebilir.

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün;  Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey ve batı kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi ve doğusu ile iç bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, Marmara ve Karadeniz'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

AKOM tarafından alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün; İstanbul'da hafta sonuna kadar yağış beklenmezken Kasım ayı başlarından itibaren mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde (Pastırma Yazı) seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren kademe kademe azalarak mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

MGM

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!