Zarrab dosyasına bakan savcılara soruşturma!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, New York Güney Bölgesi eski savcısı Preet Bharara, Savcı John H Kim ve diğer savcılık görevlileri hakkında soruşturma başlattı.

GİRİŞ 18.11.2017 16:05 GÜNCELLEME 18.11.2017 16:31
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, ABD’de görülen Reza Zarrab dava dosyasında yer alan “belge, delillerin çalıntı, sahte içerikli ve kaynağı belli olmayacak nitelikte olduğu” gerekçesiyle New York Güney Bölgesi eski savcısı Preet  Bharara ile savcı Joon H Kim hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tarafından başlatılan soruşturmaya ilişkin yazılı basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, ABD'nin New York Güney Bölge Mahkemesi'nde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında devam eden yargılamada, avukat Cathy Fleming'in Newyork Güney Bölge Mahkemesinde 30 Ekim 2017 tarihinde vermiş olduğu yeminli ifadesinin yargılama dosyasına sunulan belge ve delillerin çalıntı, sahte içerikli ve kaynağı belli olmayacak nitelikte olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

 

 

15 sayfadan oluşan yeminli ifadede bahsi geçen verilerin kim tarafında, ne şekilde elde edildiği ve mahiyetinin ne olduğu konusunda soruşturma başlatıldığı belirtildi.
ABD Adli Makamları'na Cumhuriyet Başsavcılığınca Adalet Bakanlığı'na yazılan 17 Kasım 2017 tarihli Adli Yardım talebini içerir resmi yazı ile ifadede bahsi geçen ve ABD'de yargılamada kullanıldığı anlaşılan belge, ses kaydı ve içeriklerin ne şekilde ve ne zaman elde edildiği, kim ya da kimlerden temin edildiği ve yazılı ifadelerin nelerden ibaret olduğunun sorulduğu vurgulandı.

HUKUKA AYKIRI

Açıklamada, "Uluslararası iç hukuka açıkça aykırı olan bu eylemler nedeniyle New York Güney Bölgesi eski savcısı Preet Bharara ve savcı Joon H Kim ve diğer savcılık görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.

SAVCI DEĞİL MİLİTAN

Reza Zarrab hakkında tutuklama kararı çıkaran savcı Preet Bharara'nın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı. Bharara, FETÖ'cü polislerin 17 Aralık kumpasında hazırladığı ve takipsizlik kararı verilen fezlekenin virgülüne bile dokunmadan kullandığı anlaşılmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 52
  • halil 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikada hukuk varsa 2005 te ölen ıraklıların hesabını versin.buldular mı nükleer bomba.amerikada hukuk varsa terör örgütleri kurmaktan dolayı hesap versin.amerikada hukuk varsa afganistandan çıksın amerikada hukuk varsa fetö yü teslim etsin önce de hukuken muhatap alalım.değilse kana kan dişe diş bu vatanı onlara yar etmeyiz.
    Cevapla
  • SERT AÇIKLAMA 6 yıl önce Şikayet Et
    Sıradışı ve sevindirici bir hareket. Böyle hareketlerin devamını bekleriz. Ancak bir de DEAŞ ı kuran Obama ve Clinton için de tüm terör örgütleri ve dünyayı kin nefret ve bölücülüğe sürükleme davası açılsa çok iyi olur. Enazından dünya bu davayı izlerdi.
    Cevapla
  • karaelmas 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde teröristlere yardım ve silah verdikleri için yargılayalım abd denen terör ülkesini
    Cevapla
  • Realist 6 yıl önce Şikayet Et
    Sembolik bir hareket ama keşke gerçekten ciddiye alınacak bir ağırlığı olsaydı..
    Cevapla
  • tarık akın 6 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar ciddiye alınacağını yakında görürsün
    Cevapla
  • asalet 6 yıl önce Şikayet Et
    abd turk vatandasligi olan birini ...ne hakla... yargilamaya kalkiyor ...gucluyuz ...hakliyiz modu .def olun .ulkemizden ... baş belalari...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede