Milli Eğitim Bakanı: Ders süresi kısaltılmalı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, uzun olan ders sürelerinin öğrencinin dikkatini dağıttığını belirterek kısaltılması gerektiğini savundu.

GİRİŞ 19.11.2017 10:32 GÜNCELLEME 19.11.2017 11:28
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, DüzceValiliğinin öğrencileri kitap okumaya özendirmek amacıyla başlattığı ’Annem varsa, bende varım’ projesinin Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen açılışına katıldı.

"ETKİN ÖĞRETİM İÇİN DERS SÜRELERİNİ KISALTMALIYIZ"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı konuşmada ders saatlerinin kısaltılması gerektiğini belirterek, "Beni 40 dakika dinler misiniz? O zaman ben de diyorum ki; 40 dakika bir ders süresiydi, ama şimdi bilim çağında, teknoloji çağında artık öğrenme süreleri kısaldı. 40 dakikada öğrenciler dikkatlerini bir noktaya odaklayamıyor. Bu ders süresini biraz kısaltmak lazım. Daha etkin öğretim için ders sürelerini kısaltmalıyız." diye konuştu.

YORUMLAR 67
  • Ev hanımı 6 yıl önce Şikayet Et
    2) devam_evdeki öğrencinin sınavını da velisi hazırlar.okuldaki öğretmenden daha özverili olur sonuçta, birebir eğitim.Ama tabi isteyene okula gitme hakkı da verilmeli, çocuğun seçme hakkı olmalı bu konuda. Nitelikli okul yerine de ' Nitelikli Öğrenci' derecesiyle mezun olmalı öğrenci.Mezuniyetten sonra iş kaygısı olmamalı amaç bu, çocuklar yetişkin olunca nasıl geçineceğiz kaygısıyla kendini ' Yarış Atı ' gibi hissetmemeli, çünkü 'Rekabet' insanı köreltir, gerek yok. Ya nasıl güzel bir hayat olur,anne babalara da işe gitmeme hakkı versinler ama maaşlarını çatır çatır alacaklar tabi, çocuklar eğitim bekler...
    Cevapla
  • Ev hanımı 6 yıl önce Şikayet Et
    1) Bence de 40 dk ders çok fazla, ortalama 45-50 öğrencinin olduğu sınıflarda bir de öğrenciler tıkış tıkış bu eziyeti çekmek zorunda değiller.En mantiklisi evde eğitim!! Öğrencinin öğretmeni de velisi olur, hem öğrenci okula gitme stresinden kurtulur hem de istediğini istediği zaman yapabilme özgürlüğü olur.ozguveni gelişir.
    Cevapla
  • Öğrenci 6 yıl önce Şikayet Et
    Her öğrenci derslerden bıktığı için kısaltılmasını ister ve gercektende milli eğitim bakanı doğru söylemiş.Dikkat dağınıklığı olabilir ama 40 dk 30 dakikanında altına düşürülürse bu sefer biz öğrenciler derse adapte olamayız umarım doğru kararlar verilir...
    Cevapla
  • Fatma 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayır kısaltılmasın zaten yeterli bi eğitim alamıyorlar bence böyle iyi
    Cevapla
  • TRABANTARIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarımız eve geç gelsin diye böyle konuşuyorsunuz eminim.Çalışıyorsanız haklısınız tabi ama karar hakkını velilere değilde bize verseler iyi olur.
    Cevapla
  • yorumcu74 6 yıl önce Şikayet Et
    @barış bey Bir önceki dersteki yoklamayı aynen yazmak doğru değil. Bir öğrenci okuldan kaçmışsa ve dışarıda başına bir iş gelse, yoklamada yok yazmayan öğretmenin başı yanar. Sınıftaki öğrenci nasıl olur da dışarıda olur?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri