Erdoğan'dan sert sandalye eleştirisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi sonrası CHP'den gelen eleştirilere ve Putin’in devirdiği sandalye ile ilgili yorumlara cevap verdi.

GİRİŞ 25.11.2017 17:02 GÜNCELLEME 25.11.2017 21:02
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dünya Soçi'deki toplantıda umut, istikrar, barış ve bir gelecek gördü. Peki bizim anamuhalefet ne gördü? Sandalye gördü, sandalye. Tarihi Soçi zirvesinde CHP'yi ilgilendiren tek şey kazayla devrilen bir sandalye oldu. Ana muhalefet partisi değil sanki komedi sahnesi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları; 

15 yıldır tek gayemiz ülkemizi kalkındırmak oldu. Ülkemizin tamamını birçok yatırım ve eserlerle donattık. Öyle ki her yıl 400 binin üzerinde yabancı hasta ülkemize geliyor, şifasını bizim hastanelerimizde arıyor. Eskiden bizimkiler yurt dışına gidiyordu. Ne zaman terör örgütüne öldürücü darbe için hazırlık yapılsa birileri devreye giriyor ve engelliyordu. Bir dönem ülkemiz ithal silahların ve fikirlerin cenneti olmuştu. Sadece devlete borç vererek palazlanan faiz lobisinin ülkesi haline gelmişti. Hükümetler acziyet içindeydi. Biz aziz milletimize yakışmayan bu tabloyu 15 yılda değiştirdik

Ne zaman terör örgütüne öldürücü darbe yapılsa birileri araya giriyor bunu engelliyor.Ticaretten ulaşıma kadar her alanda Türkiye'ye gerçek bağımsızlığını kazandırdı. Bugün yalnızca kendi silahımızı, tankımızı, savaş gemimizi üretmekle kalmıyor bunları ihraç ediyoruz.

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

NATO skandalında olduğu gibi Türkiye'nin kararlılığı birilerine çeki düzen vermeyi sağlıyor. Asıl mesele özgüven sahibi olmaktır. Biz sırf kendi siyasi istikbalimiz tehlikeye girmesin diye milletimize yapılan hadsizleri sineye çekemeyiz. Ne şahsımıza ne Gazi Mustafa Kemal'e ne de milletimize dil uzatılmasına kesinlikle müsaade etmeyiz. Bu aziz milletin onuru ile oynanmasına asla izin vermeyeceğiz.

Anamuhalefet konusunda bir ilerleme kaydedemedik. Müzelik bir anamuhalefetimiz var. Hala milli meselelerde dahi kişisel hırslarının esiri olan bir anamuhalefete sahibiz.

TOPLANTILAR DEVAM EDECEK!

Soçi'de çok önemli bir toplantı yaptık. Başta Suriye olmak üzere bölgesel meseleleri görüştük. 7 yıldır devam eden, yaklaşık 1 milyon insanın hayatını kaybetmesine, 12 milyon Suriyeli'nin evini terk etmesine neden olan bu krize nasıl bir çözüm bulabileceğimizi müzakere ettik. Beklentiyi boşa çıkarmadık. İnsani dramı sonlandırmaya yönelik kritik kararlar aldık. Bu kararların olumlu yansımalarını görmeye başlayacağız. 15 günde bir, ayda bir bir araya gelmelerimiz de devam edecek.

SOÇİ ZİRVESİNDE CHP'Yİ İLGİLENDİREN ŞEY SANDALYE OLDU

Tüm dünya Soçi'deki toplantıya kilitlenmişti. Bizim anamuhalefet ne gördü? Sandalye gördü...Tarihi Soçi Zirvesi'nde CHP'yi ilgilendiren tek şey kaza ile düşen sandalye oldu. Zirvenin ardından ana muhalefetin bir milletvekili çıktı, kıdemli diplomat ve siyaset bilimcilere taş çıkartırcasına, Soçi zirvesini düşen bir sandalyeye sığdırmayı başardı. Neymiş, Sayın Putin bunun üzerinden bütün dünyaya mesaj vermişmiş. Biraz daha kafa yorsa, diplomasi külliyatına düşen sandalye teorisi kazandıracak diye bekledik, ama olmadı. Çünkü yanında çok değerli diplomatlar var. Anamuhalefet partisi değil sanki komedi sahnesi. Göz nereye bakarsa gönül oraya bakar. Gönül nereye akarsa ayak oraya koşar. 

BU KİFAYETSİZ ŞAHSA YARIN İSTANBUL'DAN CEVAP VERECEĞİM

Daha öncede benzer havalar attı yetmedi, iddialara girdi, hatta 2011 seçimlerinde yüzde 40 oy almazsam istifa ederim dedi, unuttu. Onun için medya buna Çarkçı Kemal diyor. Sevgili Kemal işte Balıkesir burada hadi bakalım gelde al, işte meydan hodri meydan. Balıkesir'den bu çarkçı ana muhalefete hak ettiği dersi verecek güçlü bir netice bekliyorum. Bu kifayetsiz şahsın iftiralarına yarın İstanbul'dan cevap vereceğim için şimdi girmiyorum.

"AK PARTİ BİR DAVA HAREKETİDİR"

AK Parti, kişisel hesapların partisi değildir. AK Parti iç çatışmalarla enerjisini tükten bir parti değildir. AK Parti dava partisidir. Bizim kavgamız biribirimizle değil, vesayet odaklarıyladır, terör örgütleriyledir, faiz lobileriyledir.

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Bir gece ansızın geldik, bundan sonra da geliriz. Kandil'e kadar gideriz. Kimse bizi buna mecbur etmesin.

YORUMLAR 50
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    CHP.nin aklı sandalye ye çalışır başka bir şeye değil.
    Cevapla
  • 485 6 yıl önce Şikayet Et
    putin değik puçesko da gelse erdoğanı deviremez.
    Cevapla
  • Ertuğrulgazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya reis muhatap alma şunu reklamın iyisi kötüsü olmaz diye laf konuşuyor.
    Cevapla
  • Ah şe. 6 yıl önce Şikayet Et
    Putin o hareketiyle Erdoğan'a senle anlaşıyorum bak. yanlış yaparsan düşürürüm demiş. (Ilk izlerken çıkardığım sonuç bu)
    Cevapla
  • Batmanda.com 6 yıl önce Şikayet Et
    elleri öpülesi o anne bir tane daha erdoğan doğursaydı ya kurban olurum Allaha. Biri avrupada diğeri asyada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı