Son dakika: Cam filmi cezaları affedilecek mi? Cam filmi artık serbest mi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''cam filmi yasağı kalktı mı? cam filmi serbest mi?'' şeklinde cam filmi tartışmalarına son noktayı koyarak araç sahiplerini yakından ilgilendirecek önemli açıklamalara yer verdi. Bununla birlikte, cam filmi yasağı cezaları affedilecek mi sorusunun yanıtını da Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ verdi. İşte, cam filmi konusuna ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın açıklamaları doğrultusunda son dakika gelişmeleri...

Son dakika: Cam filmi cezaları affedilecek mi? Cam filmi artık serbest mi?
Son dakika: Cam filmi cezaları affedilecek mi? Cam filmi artık serbest mi?
GİRİŞ 01.12.2017 16:29 GÜNCELLEME 10.01.2018 16:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cam filmi yasağı kalkıyor mu, cam filmi yasağı hala devam ediyor mu? şeklinde uzun bir zamandır kamuoyunu meşgul eden ve aklını kurcalayan cam filmi yasağına ilişkin son dakika açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Aynı zamanda cam filmi yasağı cezaları affedilecek mi? sorusunun yanıtını Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. "Cam filmi yasağı kalktı mı, cam filmi yasağı hala devam ediyor mu?" soruları araç sahipleri tarafından oldukça merak edilen ve sorgulanan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 

Otomobil sahipleri, tartışmalara neden olan cam filmi yasağının kalkıp kalkmadığını merak ediyor. Aracında cam filmlerini söktürmeyenler ise cam filmi serbest mi? sorusunun yanıtını aramak üzere sorgulamalara başladı. Cam filmi serbest mi, cam filmi yasağı kalktı mı? Cam filmi konusunda en son gelişmeler neler? İşte cam filminde son durum hakkında detaylar...

AK Parti’de önceki gün yapılan MKYK toplantısında, hükümetin gündemindeki tüm konular masaya yatırıldı. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, araçlardaki 'cam filmi' tartışmalarına yanıt verdi. İçişleri Bakanı Soylu araçlardaki cam filmi yasağı ile ilgili ilgili olarak A Haber'e konuştu. Bakan Süleyman Soylu, konu netleşene kadar araçlara ceza kesilmeyeceğinin açıklamasını gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cam filmi tartışmalarına noktayı koydu. Bakan Soylu, "Yeni yönetmelik çıkana kadar ceza kesilmeyecek" sözlerini kaydetti.

Bakan Soylu, “Bu konuda biri İçişleri Bakanlığı’nı, diğeri Sanayi Bakanlığı’nı ilgilendiren iki ayrı yönetmelik var. Biri cam filmin kullanımını, diğeri üretimini ilgilendiriyor. Şimdi iki bakanlık olarak, bu yönetmelikleri birbirine uyumlu hale getiriyoruz. Normalde zaten ceza kesiliyordu. Cumhurbaşkanımızın uyarısı üzerine, yeni düzenleme yapılana kadar ceza kesilmesini durdurduk. Yeni yönetmelik çıkana kadar ceza kesilmeyecek” şeklinde ifadelere yer verdi.

İlgili resim

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BEKİR BOZDAĞ CAM FİLMİ AÇIKLAMASI!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, cam filmi yasağına uymayanlara verilen cezalarla ilgili konuştu. Bozdağ, "Cezalarla ilgili bir af söz konusu değil" dedi.

Cam filmi konusunda biri İçişleri Bakanlığı’nı, diğeri Sanayi Bakanlığı’nı ilgilendiren iki ayrı yönetmelik bulunuyor. Yönetmeliklerden biri cam filmin kullanımını, diğeri üretimini ilgilendiriyor. 1997 yılında Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63'ncü maddesinde, cam filmlerinin, cam renklendirmelerinin yasaklandığına yönelik bir madde bulunuyor.  

İlgili resim

CAM FİLMİ NEDEN YASAKLANDI?

Bakanlık olarak önce buna sıcak bakmadıklarına işaret eden Özlü, "Ancak cam filmi takılı bir araç, terör eylemi gerçekleştirirse ve burada çok sayıda insan hayatını kaybederse, bunun ülkemiz için büyük bir sıkıntı olacağını düşündük. Dolayısıyla cam filmi yasağının kaldırılması irademizi değiştirdik ve yasağın kalkmasının iptali yönünde karar aldık." ifadesini kullandı.

YASAK 20 YILDIR HİÇ KALKMADI

Soylu'nun açıklaması şöyle: "Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettim ve ondan sonra da bir talimatı oldu. Bana direkt bir talimatı oldu ve gerekli hazırlıkları yapıyoruz.

Ancak olayla ilgili 1997 yılında Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63'ncü maddesinde, cam filmlerinin, cam renklendirmelerinin yasaklandığına yönelik bir madde var. Bu madde, bugüne kadar yürürlükte. 20 yıldır da bu devam ediyor, bu yasak devam ediyor. Bu yasak hiç kalkmadı."

BELLİ STANDARTLARA GÖRE SERBESTİ SAĞLANACAK

Yapılacak nedir? Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. Karayolları trafik kanunundaki maddeyi kaldıracağız. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığıyla da eşgüdüm içinde bir standardizasyon getirilecek. AB regülasyonları var bu konuda. Bir standardın sağlanması. İki, denetimlerin nasıl sağlanacağı… AB diyor ki ön ve yan camlarda yüzde 70 güneş ışığının geçişini sağlayacak şekilde yapmalısınız. Buna ait bir serbestiyet sağlanacak ama belli standartlara göre olacak. Bunu 2 yerde denetleyeceğiz; bir trafikte, ikincisi muayene istasyonlarında denetimi yapılacak.

Bunu arz edeceğiz ve Hükümetimizle de konuşup bunu hemen uygulamaya koyacağız. Bunu okul servisleri konusunda da uyguladık.

YORUMLAR 4
  • Hayrettin 6 yıl önce Şikayet Et
    önümüzde seçimler olduğu için şimdilik tepki gelmesin diye kesin konuşmuyorlar ama yasaklanacak, filmli araç kalmayacak.
    Cevapla
  • keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    cam filminden yararlanıp suç işleyenlere ağır ceza verilsin ,suç işleyen film değil insanlardır, bua göre film yasağı kalkmalı.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    cam filmi serbest değil arkadaşlar.Bir de Bizim işbilen TÜV türk te ağır kusur dan muayene yapmıyorlar.Zaten ceza yazmasına gerek yok ,2 yıl içinde herkes söktürmüş olacak.Çok uyanıklar.
    Cevapla
  • abdullah aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    nasıl zor muş bu film test etmek...araç üstünde görsel ve çıplak gözle takip etmek ve karar vermek...yasak olacak ..kesin olanda derece deişecek bu belirleme güçlüğü nedir...zor olan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkent Kulisi'nde
Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır yaptırım! Gözler Meclis'e çevrildi