'Son kale Türkiye'dir'

Azerbaycan Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Üyesi Ganire Paşayeva Düzce Üniversitesi (DÜ) tarafından düzenlenen konferansta önemli açıklamalar yaptı.

'Son kale Türkiye'dir'
'Son kale Türkiye'dir'
GİRİŞ 30.11.2017 03:34 GÜNCELLEME 30.11.2017 04:44
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Üyesi Ganire Paşayeva, Düzce Üniversitesi (DÜ) tarafından düzenlenen "Karabağ ve Türk-İslam Dünyasında Ağır Sorunların Çözümlerinde Birliğin Gücü, Azerbeycan-Türkiye Birliği Örneği" adlı konferansa katıldı.

Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetlerin geçmişte çok büyük bedeller ödeyerek bugünlere ulaştığını belirten Paşayeva, Türki Cumhuriyetlerinin zayıflatılarak Türkiye'nin gücünün zayıflatılmaya çalışıldığını vurguladı.

 

"ŞİMDİ O SON KALEYE GELDİLER"

Çanakkale'de binlerce Azeri ve Türki Cumhuriyetlerden gelen vatandaşların şehit düştüğünü hatırlatan Paşayeva, şunları kaydetti:

"Şehit düşen atalarımız savaşa dahil olan ülkeler tarafından fark edilerek, Türkiye'yi zayıflatmanın bu ülkeleri dağıtmaktan geçtiğini gördü. Savaşa giren düşman ülkeler Kırım'dan, Azerbaycan'dan ve diğer Türki Cumhuriyetlerden gelip destek veren vatandaşları görünce, 'Türkiye'yi zayıflatmaya başlamadan önce Türki Cumhuriyetleri zayıflatalım. Önce bu kaleleri yıkalım. Türkiye, bu kaleler yıkılırsa zayıflar ve sonra da onların kalesini yıkarız.' dediler. Şimdi o son kaleye geldiler. O kaleleri bir bir yıktılar ve şimdi geldiler o kaleye. O kalenin adı, Türkiye'dir."

Vatansızlaştırma projesi kapsamında Türki Cumhuriyetlerinin önce topraklarının elden alındığını, sonra da vatan olgusunun günden güne kaybedilmek istendiğinin altını çizen Paşayeva, şöyle konuştu:

"Önce insanları vatanlarından sürgünle atıyorlar, sonra da topraklarına sahip oluyorlar. Eğer kuşaklar duygu ve beyinleri ile bu vatansızlaştırma projesine dahil olursa zaten vatansız kalınıyor. Kalbinizde ve beyninizde vatan olgusuna sahip olmanız gerekir ki, biz o elimizden alınan vatanlarımızı geriye alabilelim." ifadelerini kullandı.

Paşayeva, Avrupa basınının insan haklarından bahsettiğini ancak 1 milyon Azerbaycan Türkünün kendi evinden sürgün edilip geri dönememesine ses çıkarmadığına işaret ederek, "İnsanın en temel hakkı elinden alınmış ama nedense bu duruma ne Batı'dan ne de Avrupa'dan ses var." diye konuştu

YORUMLAR 50
  • turk 6 yıl önce Şikayet Et
    bırgün dünyayı biz yönetecegiz
    Cevapla
  • SEVDALI 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıymetli hanım efendi işin farkında her dolap bize dönüyor içimizdeki yerli gavurcuklar hale dışarı ya hizmet ediyor ne zaman ki gavur yatak odasına kadar girince mi inanacak herkesin sığınağı burası bizim gideceğimiz yer ise akdeniz suları ALLAH GÖSTERMESİN O GÜNLERİ Canımız kanımız feda olsun Vatanı olmayanın namusu da olmaz ALLAH MİLLETİME KIYAMETE KADAR ZEVALLIK VERMESİN İNŞALLAH AMİN AMİN AMİN
    Cevapla
  • SERDAR 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın ganire hanım az da azerbaycandaki türk vatandaşların haline bir bakın millet amerika avrupa türkiye nere olsa gitmek istiyor işsizlik rüşvet almış başını gidiyor !"insanı yaşatki devlet yaşasın" ama özgardaşlarımız sıkıntıda yardımcı olun !!!!türkiye devleti niyetleriniz için varolun sağolun !!!
    Cevapla
  • eren 6 yıl önce Şikayet Et
    şu bacım kadar dirayetli olamayan erkek müsveddesi siyasilerimiz ve bürokratlarımız var ya helal sana paşayeva
    Cevapla
  • Erdoğan 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada tek Türk kalsa bile bu dava bitmeyecek Zafer er geç Türkün olacaktır.
    Cevapla
  • Ridvan Erdogan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk islam demektir....Zafer Türkün oldugu anda kazanan islam demektir.
    Cevapla
  • rıdvan 6 yıl önce Şikayet Et
    zafer ancak ve ancak islamındır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı