Deniz Baykal'ın tedavisi Almanya'da devam edecek

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tedavisinin Almanya'da devam edeceği öğrenildi. Bunun için özel uçak hazırlandığı belirtildi.

GİRİŞ 01.12.2017 17:29 GÜNCELLEME 01.12.2017 18:45
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Ailenin de isteği üzerine fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulaması için Almanya'da bir merkeze önümüzdeki günler içerisinde gidecek. İlgili klinikten gün bekleniyor, bildirdikleri gün gidecek ve tedavisine orada devam edilecek." dedi.

İbiş, Baykal'ın tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'nde doktorlarla birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Deniz Baykal'ın 47 gündür tedavi gördüğünü belirten Prof. Dr. İbiş, genel durumunun ve bilinçsel fonksiyonlarının iyi olduğunu söyledi.

"AİLESİNİN İSTEĞİ ÜZERİNE ALMANYA'YA GİDECEK"

Sağlık durumunun her gün daha iyiye gittiğine dikkati çeken İbiş, "Kendisi yardımla ayakta durabiliyor, sandalyeye oturabiliyor. Baş, boyun, el, kol, bacak hareketleri bir önceki açıklamamıza göre daha iyi durumda." dedi.

Baykal'ın fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının da devam ettiğini dile getiren İbiş, "Ailenin de isteği üzerine fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulaması için Almanya'da bir merkeze önümüzdeki günler içerisinde gidecek. İlgili klinikten gün bekleniyor, bildirdikleri gün gidecek ve tedavisine orada devam edilecek." ifadelerini kullandı.

Baykal'a, basın açıklaması yapacaklarına ilişkin bilgi verdiklerini anlatan Prof. Dr. İbiş, kendisinin de basın mensuplarına, kamuoyuna ve tüm sağlık ekibine selam ve sevgisini ilettiğini aktardı. İbiş, basın mensuplarına Baykal'ın tedavisi süresince doğru haberin paylaşılması ve gösterdikleri ilgi dolayısıyla teşekkür etti.

Yurt dışındaki tedavinin ne kadar süreceğine ilişkin soru üzerine Prof. Dr. İbiş, "İki ay olduğunu söylüyorlar. Durumuna göre orada değerlendirilecektir." dedi.

İbiş, tedavinin yapılacağı hastanedeki klinikte tadilat olduğunu ve onun tamamlanmasıyla Baykal'ın bu hastaneye gideceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 34
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkçülük bu mu Atatürk beni Türk hekimlerine emanet edin demişti ne oldu şimdi ne değişti
    Cevapla
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    Demedi demeyin. Bu gidişin dönüşü uçağın bağajında olur. Hani beni Türk hekimlere teslim edin diyen partinin mensubu değilmisiniz?
    Cevapla
  • caylak 6 yıl önce Şikayet Et
    almamya avrupa . avrupadakiler bize geliyor biz onlara..
    Cevapla
  • ali k. 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu almanlar kendi milletine dogru dürüst tedavi uygulamiyorlar, hatta yapamiyorlar, bunlar hala almanyaya geliyorlar bu hainlerden medet umuyorlar. birde tonlarca parayi bunlara bu hainlere veriyorlar .
    Cevapla
  • Şevket Hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    koşun merkel iyi eder sizi.... gitmişken haincan ile de görüşün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi