Dumanlı'nın hem avukatı hem akrabasıymış

Vatan haini Ekrem Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

 Dumanlı'nın hem avukatı hem akrabasıymış
Dumanlı'nın hem avukatı hem akrabasıymış
GİRİŞ 02.12.2017 11:32 GÜNCELLEME 02.12.2017 11:32

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın iddianamesinde, Tanır'ın, örgütün üst düzey yöneticisi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan, ABD'ye kaçtığı belirlenen ''FETÖ Çatı davası'', örgütün medya yapılanması gibi birçok dava ile Hrant Dink cinayeti ile futbolda şikede kumpas davalarının sanığı Ekrem Dumanlı'nın avukatlığını yaptığı belirtildi. İddianamede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Aralık 2014'te "Tahşiyecilere Kumpas" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Dumanlı'nın o dönem avukatlığını yapan şüpheli Tanır'ın, adliye önündeki Dumanlı ve örgüt lehine olan açıklamalarına da yer verildi.

Yapılan araştırmada STV grubu yayınların TV platformu Digitürk'ten çıkarılmasının ardından, şüphelinin 9 Ekim 2015 tarihinde üyeliğini iptal ettirdiği belirtilen iddianamede, Tanır ve eşinin Bank Asya'da hesabının bulunduğu ve kurtarma operasyonu olarak tanımlanan zamanda Tanır'ın hesabında artış olmadığı ancak eşinin hesabında 20 bin ile 35 bin TL civarında hesap hareketlerinin bulunduğu anlatıldı.

Şüphelinin örgüte mensup olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen diğer avukatlarla birlikte örgüt yanlısı söylemlerde bulunduğu öne sürülen iddianamede, örgüt üyesi oldukları iddiasıyla haklarında soruşturma yapılan şahıslarla irtibatlı olduğu aktarıldı.

İddianamede, şüphelinin kullanımda olan telefon numarasının "ByLock" kullanıcısı GSM hatları ile yaptıkları görüşme sonucu toplamda 45 farklı "ByLock" kullanıcısı numara ile görüşme yaptığının tespit edildiği vurgulandı.

AKRABA ÇIKTILAR

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından gözaltına alınan şüpheli Tanır'ın ifadesine de yer verilen iddianamede, Tanır'ın hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, ''Dumanlı teyzemin çocuğudur. Avukatlığını yapmam gayet doğaldır'' dediği belirtildi. Tanır'ın ifadesinde, ''Dumanlı ile yaklaşık 1 - 1.5 yıldır ne yüz yüze ne de telefonla görüşme yapmadım. Bu süre içerisinde Dumanlı’yı değişik zamanlarda birkaç defa şu an hatırlamadığım ancak telefonumda Ekrem diye kayıtlı olan numarasından aradım fakat cevap vermediği için görüşemedim. Daha sonra ise aramadım. Dumanlı'nın yurt dışında olmadığını, Türkiye içerisinde olduğunu tahmin ediyorum ama kendisinden haber alamadığım için nerede olduğunu bilmiyorum'' dediği kaydedildi.

İstanbul başta olmak üzere hakkında örgüt ve anayasal ihlal suçlarından hakkında birçok soruşturma ve dava açılan Dumanlı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Selam Tevhid'de kumpas soruşturması kapsamında 2015 yılının Eylül ayında gözaltı kararı verilmişti. Bu kararın ardından adresinde bulunmayan ve teslim olmayan Dumanlı hakkında Kasım 2015 yılında yakalama kararı verilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
IMF'den Türkiye açıklaması