CHP'li Erdemir Zarrab davasında tanık listesinde

Hakkında yakalama kararı bulunan eski CHP'li vekil Erdemir'in, ABD'de görülen davada Türkiye aleyhinde tanıklık yapması bekleniyor.

CHP'li Erdemir Zarrab davasında tanık listesinde
CHP'li Erdemir Zarrab davasında tanık listesinde
GİRİŞ 02.12.2017 14:01 GÜNCELLEME 02.12.2017 14:12
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Amerika'da Türkiye'ye karşı tezgahlanan kumpasın içinden bir de CHP'li eski milletvekiliçıktı.

TANIK LİSTESİNDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün 17/25 Aralık yargısal darbe teşebbüsüne ilişkin yürüttüğü soruşturmada adı geçen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir de söz konusu davada tanık listesinde yer alıyor.

CHP-FETÖ BULUŞMASI

CHP heyetinin, 2013 yılında ABD'ye yaptığı ziyarette FETÖ'nün ABD'deki en önemli organizasyonlarından Rumi Forum ve Amerikan-Türki Topluluğu (TAA) yöneticileriyle bir araya gelmesinde önemli rol oynadığı iddia edilen Erdemir, Rumi Forum'un yuvarlak masa toplantısına konuşmacı olarak da katılmıştı.

HER FIRSATTA TÜRKİYE'Yİ KARALIYOR

Ayrıca geçen yıl mart ayında Georgetown Üniversitesi'nde firari FETÖ'cü Uslu'nun da yer aldığı bir panele katılan Erdemir'in 'Türk dış politikasına yönelik sert eleştirileri' de tepki çekmişti.

İSRAİL YANLISI VAKIFTA GÖREVLİ

Erdemir aynı zamanda ABD'de İsrail yanlısı ve Türkiye karşıtı çizgisiyle bilinen Demokrasileri Savunma Vakfının (FDD) Türkiye Programı uzmanı olarak da görev yapıyor.

Erdemir'in görev yaptığı FDD'nin Başkanı Mark Dubowitz ile Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer'in duruşmalara bilirkişi olarak tayin edilmeleri de tartışmalara neden olmuş, Türkiye karşıtı çizgisiyle bilinen bir kurumun tepe yöneticilerinin Atilla davasındaki rolleri sorgulanmaya başlamıştı.

YORUMLAR 14
  • paşam123 6 yıl önce Şikayet Et
    Mahmut paşanın torunları... Dedeleriniz Osmanlıyı sattı, sizde her seferinde dilinizden düşürmediğiniz Türkiye Cumhuriyetini satın... Ama bu sefer hiç kolay olmayacak, hatta hiç olmayacak... Buyrun, sıkıyorsa gelin...
    Cevapla
  • gurbetci 55 6 yıl önce Şikayet Et
    bu gibi insanlara turk demek bin sahit lazim hayret ediyorum demekki turkiyede cok hain var
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bu vakıfları kapatamıyor muyuz?
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    turkiyenin ekmeğini ye sonra git hain ol bize vatanla kafayi bozmussunuz diyorlar cok sukurki kafamiz bozuk kanimiz bozuk degil elhamdurallah
    Cevapla
  • yenice 6 yıl önce Şikayet Et
    kanı bozukluk tabiri hafif kalır, bunlar ne biçim mahlukatlar ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Formula 1 için heyecanlandıran açıklama: 2026 itibarıyla...
CHP'li belediyelere kritik soru! Bu vaatleri ne zaman vereceksiniz?