Mirzabeyoğlu'ndan işkence iddiası

Metris Cezaevi'nde bulunan silahlarla ilgili Beşiktaş 10 Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan Salih Mirzabeyoğlu, “cezaevinde işkence gördüğünü” savundu

Mirzabeyoğlu'ndan işkence iddiası
Mirzabeyoğlu'ndan işkence iddiası
GİRİŞ 21.06.2007 20:55 GÜNCELLEME 21.06.2007 20:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Metris Cezaevi’nde bulunan silahlarla ilgili davada “Teşekkül halinde patlayıcı madde imal etmek suçundan” 20 yılla yargılanan Salih Mirzabeyoğlu; duruşmasında “cezaevinde işkence gördüğünü” söyledi.

Beşiktaş’taki 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan İBDA Lideri Salih İzzet Erdiş (Salih Mirzabeyoğlu) dava arkadaşlarını İBDA işareti yaparak selamladı. Mahkeme binasına gelişinde “Kumandan nerede, biz oradayız”, “Gelecek İslam’ın”, “Yaşasın Kumandan Mirzabeyoğlu” gibi sloganlarla karşılanan Salih Mirzabeyoğlu, mahkeme binasına girişinde dava arkadaşlarına “tekbir getirerek” cevap verdi.

1988'den beri cezaevinde bulunan ve şu anda Bolu Cezaevi’nde kesinleşmiş müebbet hapis yatan Salih Mirzabeyoğlu duruşmasında  “BETATRON adlı cihazla kendisine elektromanyetik dalgalar verilerek işkence yapıldığını” söyledi.


 Telegram’ın bir yönü olarak bilinen Betatron işkencesi ve Mirabeyoğlu'nun gördüğü işkenceye yönelik  anlattıkları ile haberin ayrıntısına bu linkten ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR 7
  • mustafa fikret ŞAHİN 18 yıl önce Şikayet Et
    netice. mirzabeyoglunun fikir ve aksiyonlarının tahlilinden ziyade üzerinde durulması gereken aslında bu ülkede islamın sahipsizligi cinayet işleyen asker polis katilleri dışarı çıkabilirken mirzabeyogluna müebbed hapis verilebiliyor ve bu insan cezaevinde unutulmuş oluyor unutulan o degil aslında başka şeyler
    Cevapla
  • Medya Dedektoru 18 yıl önce Şikayet Et
    Herşey \"kitaplarında\"!!!. Lûgatların lânetlemek için hakettiği sıfatı bulmaktan âciz kalacağı böyle bir barbarlığa, vandalizme, fikir düşmanlığına hedef olacak kuvvet ve kudrette nasıl bir fikir sistemi, nasıl bir medeniyet projesi, nasıl bir insanlık tohumu üretti Mirzabeyoğlu? Biz kifâyetsiz bağlılarının, siz kifâyetsiz muhatablarının anlayamadığı; ama bu halka, bu vatana ve kendi dışındaki tüm insanlığa \"parya\" statüsünü revâ gören birilerinin, \"BIG BROTHER\"in çok iyi anladığı? Cevap, cezaevi öncesi ve asıl sonrası kitaplarında!
    Cevapla
  • dinçer cengiz 18 yıl önce Şikayet Et
    F Tipleri. Salih Mirzabeyoğlu\'na karşı fikri anlamda hiçbir yakınlık duymuyorum ancak bir insan olarak F Tipi Hapishanelerdeki tecrite maruz kaldığı için üzüntü duyuyorum. Bence ruh sağlığı ile ilgili ciddi problemler yaşıyor ve bu da F Tipi Hapishanelerindeki koşullarla alakalı. Burada sıklıkla destek verdiğim AKP hükümeti keşke bu insanlık dramına karşı Mehmet Bekaroğlu kadar duyarlı olabilseydi...
    Cevapla
  • Medya Dedektoru 18 yıl önce Şikayet Et
    Bizzat şahit olduğum bir hadise!. Büyük Doğu fikir-sanat-aksiyon geleneğinin devamı halinde İbda fikriyatını kuran Salih Mirzabeyoğlu Kartal Cezaevinde \"Telegram\" denilen beyne yönelik işkencelere tabi tutulurken, ben de aynı cezaevinin başka bir koğuşunda üç arkadaşımla kalıyordum ve bir gün Mustafa adlı arkadaşım bana şunları anlattı: \"Son günlerde üst katta ranzama uzandığımda, sen orada olmadığın halde yanımdaymışsın gibi sesini duyuyorum ve güya diyorsun ki, \"Mirzabeyoğlu\'na bir mektup at ve ona kurtarıcı falan olmadığını yaz çabuk!\"
    Cevapla
  • Engin Tiryaki 18 yıl önce Şikayet Et
    İçine Ettiler. Rahmetli Necip Fazıl\'ın hususi vasiyetini bir kez daha okuyun. En büyük korkusu olan ÇARPITILMA işte bu kişiler tarafından yapıldı ne büyük hatırsızlık. Bir Fikir Zinciri olan \"Büyük Doğu\" hangi ellerde ne hallere düşürüldü. Necip Fazıl sizlerden şikayetçi olacak. Fikir üretmek yerine düşünmeyen ezberci \"maymun taklitçisi\" beyin üretmek daha kolay oldu değilmi? Nerde İslam Ahlakı ve Tasavvuf? Necip Fazılın hiç sevmediği şeydi bağırıp slogan atmak.Don Kişotluk yapmak.Ve düşünmemek.Hepsi ne yazıkkı bunlarda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Görgün, Çelik Kubbe ve KAAN için büyük gelişmeyi duyurdu
Flaş iddia: Ferhad Abdi Şahin, yakın koruması tarafından suikaste uğradı!