İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji son dakika kar yağışı tarihi verdi!

Meteoroloji uzmanlarından alınan hava durumu tahmin raporuna göre İstanbul ve Marmara'daki hava durumuna ilişkin son dakika açıklaması gerçekleştirdi. Meteoroloji uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda, İstanbul ve Marmara için kar yağışı tarihi uyarısında bulunuldu. Meteoroloji uzmanlarından alınan bilgilere göre, İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İşte, yanıtı...

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji son dakika kar yağışı tarihi verdi!
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji son dakika kar yağışı tarihi verdi!
GİRİŞ 22.12.2017 17:34 GÜNCELLEME 22.12.2017 17:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen tarafından İstanbul ve Marmara'daki hava durumuna ilişkin son dakika açıklaması gerçekleştirildi. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul ve Marmara için kar yağışı uyarısında bulundu ve o tarihe özellikle dikkat çekti. ''İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? İstanbul'a kar ne zaman geliyor?'' şeklinde merakla beklenilen sorunun yanıtı sonunda belli oldu. Meteorolog Orhan Şen Twitter üzerinden İstanbul’da kar ne zaman yağacak sorusunu yanıtladı. İşte, Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in gerçekleştirdiği o açıklamalar...

METEOROLOJİ UZMANI PROF. DR. ORHAN ŞEN SON DAKİKA KAR YAĞIŞI UYARISI!

Soğuk ve yağışlı havanın yurda girmesi ile kar ne zaman yağacak soruları gündeme geldi. Edirne ve Kırklareli’nde bugün başlayan kar yağışının ardından İstanbul’a da karın ne zaman yağacağı belli oldu. Prof. Dr. Orhan Şen Twitter üzerinden yaptığı açıklamada hafta sonunu işaret etti. İşte o açıklama,

“Türkiye’de soğuk hava 10 gün daha devam eder. İstanbul’da haftasonuna kadar soğuk ve yağmur var. Pazar günü İstanbul ve Marmara’da kar olasılığı yüksek. Eğer sistem zayıflamaz ise pazar akşam veya akşamüstü kar var. Sistem yeteri kadar soğumaz ise kuvvetli karla karışık yağmur olur. Bu nedenle İstanbul’da pazar ve pazartesi günlerine dikkat”

PROF DR ORHAN ŞEN ile ilgili görsel sonucu

BU HAFTA HANGİ BÖLGELERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre;

Çarşamba günü Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bolu, Kastamonu, Karabük; İç Anadolu Bölgesi’nde Çankırı, Ankara; Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Gümüşhane, Bayburt; Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Bingöl, Muş illerinde kar yağışı bekleniliyor.

Perşembe günü Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan illerinde kar yağışı tahmin ediliyor.

kar yağışı ile ilgili görsel sonucu

KAR KALINLIĞI 15 SANTİMETREYİ BULDU!

Edirne’nin Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu. Sınır kapısında karayolları ekipleri, yollarda kar birikintisine karşı küreme ve temizleme araçlarını hazır bekletiyor. Lalapaşa ilçesi  ve  Bulgristan’a sınır bazı köylerde de etkili olan kar nedeniyle ekili buğday arazilere beyaza büründü. Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekileri ile jandarma trafik ekipleri, ilçe ve köy yollarında sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, kar lastiği olmadan yola çıkanlara ise ceza uyguladı. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının devam edeceğini belirtti.

KIRKLARELİ BEYAZA BÜRÜNDÜ…

Balkanlardan ve özellikle Romanya üzerinden gelen soğuk hava etkisine giren Kırklareli beyaza büründü. Sabaha karşı etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, bölgede etkili olmaya devam ediyor.

TRAKYA BÖLGESİNDE SOĞUK HAVA VE KAR YAĞIŞI

Meteoroloji yetkililerin, hafta başında yaptığı uyarıların ardından Trakya Bölgesi'nde soğuk hava ve kar yağışı etkili olmaya başladı. Hava sıcaklıkları 9-10 derece birden düşerken, özellikle Kırklareli'nin Bulgaristan sınırına yakın ilçelerinde ve Dereköy Sınır Kapısı'nda kar yağışı etkili oluyor.

YORUMLAR 2
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahın emridir siz ne biliyorsunuzki
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Umarım bu Dediğiniz doğru çıkar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'