Abdullah Gül'den KHK eleştirisi hakkında açıklama

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KHK ile ilgili sözlerine yönelik eleştirilere ilişkin “Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak benim sorumluluğum” dedi.

GİRİŞ 29.12.2017 13:56 GÜNCELLEME 29.12.2017 14:28
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bir KHK yayımlandı, aslında o kararnameyi ben sahiplendim, doğru amaçla ve iyi niyetle yapılmış olan bir kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum. Tereddütüm şu: İleride durumdan vazife çıkartacak bazıları, hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. Onun için ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Nitekim birçok saygı duyduğumuz hukukçu da bu şekilde açıklamalarda bulundular." dedi.

Gül, cuma namazını Orman Bölge Müdürlüğü içerisindeki Fatih Ormanı Camisi'nde kıldı.

Cami çıkışında kendisine soru sormak için bekleyen gazetecilere "Siz sormadan ben ne soracağınızı biliyorum" diyen Gül, şunları söyledi:

"Çok tartışıldı gördüğüm kadarıyla. Biliyorsunuz bir KHK yayımlandı, aslında o kararnameyi ben sahiplendim, doğru amaçla ve iyi niyetle yapılmış olan bir kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum. Tereddütüm şu: İleride durumdan vazife çıkartacak bazıları, hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. Onun için ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Nitekim birçok saygı duyduğumuz hukukçu da bu şekilde açıklamalarda bulundular. Bunu oraya, buraya çekmenin hiçbir anlamı yok açıkçası. Ben, hayatımı millet ve devlete hizmet ederek geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım, önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da tabii ki bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında herhangi bir mesele aramanın da hiç anlamı olmadığı kanaatindeyim."

Abdullah Gül, yeni yılın Türkiye'ye ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 165
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    Sezer konusmuyor sen niye konusuyorsun..Halkla paylasamazsin..gidersin Reise ve hukumete rapor yazarsin,goruslerini bizzat aciklarsin..Senin Muglak dedigine kimler diyor..Pkk,Chp,Hdp,Sol baro ve odalar,Feo,Saadet partisi..kim senin yaninda ayni fikirde olmus oluyor..yukarida saydiklarimiz..kim Muglak degil diyor..Ak parti,sag odalar,Mhp,sag yazarlar.BBP,Darbe karsiti halk...ne oldu simdi..Halklimi oldun olmadin..konusmana gerek yok..hersey meydanlarda konusulmaz..gidersin Reisle paylasirsin..Bu isde bir is var..
    Cevapla
  • türkoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    mesela hangi hukukcu...... gec bu işleri..
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    cumhur baskanligi yaptinda sayin gul sana cumhur baskanligi yapamazsin demedik usul erkan adap uzerine hareket etmeliydin dedik ak parti senin dusmaninmi onlarla istisare edip arkadaslar burada yanlis var yada ben mi yanlis anladim diyemedinmi yoksa gundemde kalmaya ihtiyacinmi var halka hizmet vazifende hakka hizmet ikilik cikararak birilerinin ekmegine yag calarakmi oluyor hakkaniyet boyleyse bizde hakka hizmet icin boyle yorumlariz sizin tavrinizi.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Uzaklaş güle güle.
    Cevapla
  • parkın sahibi 6 yıl önce Şikayet Et
    gül , gül gibi kal ki bu millet gülsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da selin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu TSK'ya kimyasal iftirası atan Şebnem Korur Fincancı ile!