Rezalet! Zıplaya zıplaya kubbeyi çökerttiler

Eminönü Mercan’daki ’Büyük Valide Han’ın kubbesi, boğaza karşı zıplayıp fotoğraf çektirmek isteyenler ve reklam çekimi yapan ekipler yüzünden çöktü.

Rezalet! Zıplaya zıplaya kubbeyi çökerttiler
Rezalet! Zıplaya zıplaya kubbeyi çökerttiler
GİRİŞ 30.12.2017 06:47 GÜNCELLEME 30.12.2017 06:48
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Kösem Sultan tarafından 17. yüzyılda yaptırılan Eminönü Mercan’daki ’Büyük Valide Han’ın kubbesi, boğaza karşı zıplayıp fotoğraf çektirmek isteyenler ve reklam çekimi yapan ekipler yüzünden çöktü.  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tarihi yapıyı korumak için Haziran 2016’da koyduğu “Çatıya çıkma yasağı”nı dinleyen yok.

Muhteşem boğaz manzarası nedeniyle, sosyal medya paylaşım sitesi İnstagram’a fotoğraf koyanların vezgeçilmez mekanı haline gelen Büyük Valide Han’ın  girişine Turizm Bakanlığı tarafından asılan uyarı levhasında  “Can, mal ve çevre güvenliği açısından bu alan süresiz olarak kapatılmıştır” yazıyor.  Ama kubbenin üzerinden fotoğraf meraklısı ziyaretçiler eksik olmuyor.  İddiaya göre han bekçileri para karşılığı yasağı deliyor. Parayı vereni çatıya çıkartmayı sürdürüyor. Kubbeye en büyük zararı, zıplayarak fotoğraf çektirme merakı ve ekip halinde, ağır malzemelerle çıkan kullanan profesyonel çekim yapanlar veriyor. 

KUBBE ALARM VERİYOR

Büyük Valide Han’ın yıllara meydan okuyan kubbeleri,  fotoğraf meraklılarının hor kullanımına dayanamadı. Bazılarında çökmeler başladı. Çöken bir kubbenin üzeri tahta ve saçla kapatıldı. Bir başka kubbede de büyük delikler oluştu. Aşağıdan bakıldığında artık gökyüzünü görmek mümkün.

HÜRRİYET

YORUMLAR 46
  • karamel 6 yıl önce Şikayet Et
    korumakla görevli kimse hesabını sorsunlar.
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    İyide bu haberler yapılana kadar orayı korumakla görevli yetkili kişiler ne yapıyor.Onlarda basındanmı takip ederek müdahale edecekler.Tarihimizin bize emanet bıraktığı bu eserleri üç kuruş rüşvetle takla atan çapulcularamı emanet ediyoruz.Uyumayın yetkililer uyumayın.
    Cevapla
  • tokatlı 6 yıl önce Şikayet Et
    bekçilerin maaşından kesip yaptırın geri kubbenin tam tepesine anten tarzı cubuk yerleştirin onunla oynasın gelenler
    Cevapla
  • ertuğrul 6 yıl önce Şikayet Et
    sosyal medyada tanınma yada fenomen olma arzusu bunlar, sanal alemde yaşıyoruz malesef, daha kötüsünü bile yaparlar bu ne ki
    Cevapla
  • mayk 6 yıl önce Şikayet Et
    bekçiye 5lira ver zıpla rant var ne atasi ne tarihi eserii kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu soykırım değil de ne?Sorusunu soran sanatçının klibi dünyada ses getirdi
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık